Українці втомилися боротися із медузами, які цього року зіпсували їм відпочинок на морському узбережжі. Оскільки цих істот у воді менше не стає, люди вирішили піти ва-банк – почати їх їсти.

Наприклад, журналісти ресурсу pro.berdiansk виловили кілька медуз на місцевому пляжі і віднесли їх до ресторану. Там набридлих істот, яких встигли зненавидіти відпочивальники, перетворили на екзотичні страви.

Фото: pro.berdiansk. Страва з медузи
Фото: pro.berdiansk. Страва з медузи

Їх можна їсти?

Як виявилося, обидва види медуз, що мешкають в Чорному та Азовському морях, придатні для вживання в їжу – аурелію (вухату медузу) і корнерот. Однак в Україні ніколи не їли медуз, на відміну від азійських країн.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як готувати медузу

Медуза майже повністю складається з води. Щоб її приготувати, треба вимочувати її м’ясо в спеціальному розчині до стану “пластинок”. Мариноване м'ясо використовують у салатах, гарнірах та закусках.

Головне – видалити в медузи всі жалкі клітини і токсичні речовини, після чого її можна спокійно їсти.

Медузи в Кирилівці, фото: Знай.uа
Медузи в Кирилівці, фото: Знай.uа

Рецепт страви з м’яса медузи

Салат з медузою по-китайськи: промити, обробити і бланшувати медузу в окропі. Покласти тушку на лід, нарізати соломкою огірок, селеру, зелену цибулу, авокадо і деревний гриб муер. Заправити соєвим соусом, кисло-солодким соусом чилі, соусом чилі з часником, кунжутною олією і рисовим оцтом.

Фото: pro.berdiansk. Страва з медузи
Фото: pro.berdiansk. Страва з медузи

Тартар з медузи з французькою заправкою: дрібно нарізати кубиками м’ясо медузи, додати боби едамаме, червону ікру, цукрову пудру, м’яту, петрушку і червону цибулю. Заправити винним і рисовим оцтом.

Журналісти стверджують, що страви сподобалися всім, хто їх куштував.

Фото: pro.berdiansk. Страва з медузи
Фото: pro.berdiansk. Страва з медузи

Раніше портал Знай.uа писав, що Кримське сміття через потоп несе в Чорне море: екологічна катастрофа в регіоні.

Як повідомляв Знай.ua, над Києвом нависла незвичайна " хмара-ковадло: унікальне видовище зняли на камеру. Над столицею нависло незвичайне Хмара у формі ковадла, яке досить не часто можна побачити.

Також портал Знай.ua писав, що спека в Київській області змінилася штормом і градом з буревієм по всій території. У деяких регіонах Київської області переросли в град і шквальний вітер. Хвацько досягає 15-20 метрів в секунду