Зовсім недавно всю територію нашої країни захлеснули сильні зливи з градом, через які був паралізований як наземний транспорт, включаючи громадський, так і підземний — в Києві.

З дощами прийшло і довгоочікуване похолодання, температурні стовпчики знизилися на 5-8 градусів. А зараз, виходячи з прогнозу Укргідрометцентру, стало відомо, що наступні дні містять комфортну температуру під впливом антициклону. Але вже на початку наступного тижня українців чекають грозові дощі, які накриють більшу частину країни при підвищенні температури.

Негода в Києві, скріншот: Telegram
Негода в Києві, скріншот: Telegram

Наприклад, 25 липня 2021 року, громадяни насолодяться ясним сонячним днем без найменших опадів. Нас чекає +26℃ ...+ 31℃ вдень, і +13℃ ...+ 20℃ вночі. Вітер очікується північно-західного напрямку (3-8 метрів в секунду).

Прогноз на 25 липня, скріншот: Укргідрометцентр
Прогноз на 25 липня, скріншот: Укргідрометцентр

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Але вже в понеділок ситуація зміниться, і половина України опиниться під сильними опадами, що стосується Ужгорода, Львова, Тернополя та інших міст. Вівторок містить не найкращий прогноз для західних регіонів, через триваючі, але не грозові, дощі. Температура не зміниться.

Прогноз на 26 липня, скріншот: Укргідрометцентр
Прогноз на 26 липня, скріншот: Укргідрометцентр

Прогноз на 27 липня, скріншот: Укргідрометцентр
Прогноз на 27 липня, скріншот: Укргідрометцентр

А ось в середу, 28 липня, опади перетечуть ближче до Центральної України, і торкнеться навіть північ, включаючи Київ, Чернігів і суми.

Прогноз на 28 липня, скріншот: Укргідрометцентр
Прогноз на 28 липня, скріншот: Укргідрометцентр

Нагадаємо, у Львові затопило центр, а вітер зніс дерева: негода повернулася в Україну з новою силою

Як повідомляв "Знай.ua", град, вітер і тропічні зливи: на Україну насувається Лютий циклон з Німеччини

Знай.ua писав, спека не щадить нікого: харків'янка психанула і вийшла гуляти по вулиці в стрінгах