Стало відомо про те, що президент України Володимир Зеленський змусить чиновників вказувати в деклараціях подвійне громадянство, якщо таке є. Дана графа з'явиться зовсім скоро.

Президент Володимир Зеленський 23 липня підписавши указ №305/2021, і він вже з'явився на сайті президента України.

Це було рішення Ради національної безпеки і оборони України, яке було прийнято ще 16 липня. Стосуватися воно буде тих чиновників, які виконують функції держави, або ж місцевого самоврядування.

Володимир Зеленський, instagram.com/zelenskiy_official
Володимир Зеленський, instagram.com/zelenskiy_official

У деклараціях тепер буде спеціальна графа, в якій потрібно буде написати, чи є у вас громадянство іншої країни, а також, Чи є документи на постійне проживання за межами України.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Вже в серпні в Кабінеті міністрів повинні будуть створити і внести законопроекти, які регулюватимуть подвійне громадянство, як зазначає секретар РНБО Андрій Данилов.

Паспортний стіл / скріншот з відео
Паспортний стіл / скріншот з відео

Варто відзначити, що в Україні станом на сьогоднішній день ніяк не регулюється питання подвійного громадянства. Навіть якщо у людини є громадянство якоїсь іншої країни ще, то, в Україні він буде все одно вважатися виключно громадянином України.

український паспорт, ілюстративне фото flickr.com
український паспорт, ілюстративне фото flickr.com

До слова, олігарх Ігор Коломойський давно зізнавався про те, що має паспорт Ізраїлю і Кіпру, однак, в 2014-2015 роках це не завадило йому стати головою Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Саме через подібні випадки і повинні бути створені спеціальні законопроекти.

Нагадаємо, опубліковані "прайс" і умови соцдопомоги для українців.

Як повідомляв Знай.ua, Мінсоцполітики підтримає одиноких пенсіонерів, кому і коли належить допомога.