У понеділок, 26 липня, в більшості областей України буде сонячна і спекотна погода без опадів. Лише на заході країни можливі дощі.

Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

"Територія України буде перебувати в полі підвищеного тиску, тобто погоду буде формувати антициклон. І як ви пам'ятаєте, то при антициклональному характері синоптичних процесів маємо досить комфортні, спокійні погодні умови", - розповіли синоптики.

погода в Україні, скріншот з відео
погода в Україні, скріншот з відео

Так, найспекотніше буде на Сході та Півдні України. У Херсонській, Запорізькій, Харківській та Луганських областях повітря прогріється до +30+32 градусів. В інших областях вдень стовпчик термометра покаже +24+30 градусів. Температура повітря вночі +11+17 градусів, на морських узбережжях до +20 градусів.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Дощі прогнозуються у Львівській, Закарпатській, Волинській та Рівненській областях.

У Києві в понеділок, 26 липня, опадів не передбачається, буде сонячно. Температура вночі +17+19 градусів, вдень+27 + 29 градусів.

Народний прогноз погоди

26 липня відзначається собор Архангела Гавриїла. За народним календарем цей день вважається серединою літа. Якщо 26 липня сухо, то осінь буде довга, тепла і суха. Наші пращури в цей день спостерігали за ластівками: якщо вони низько літають, осінь буде довга. З цього часу у деяких місцях граки починають збиратись у перші осінні зграї.

Нагадаємо, раніше Погода 25 липня згадає, що вона літо і порадує сонечком і теплом, прогноз від синоптиків

Як повідомляє портал «Знай.иа» Погода на вихідних 24-25 липня нарешті "вгамується": тепло, сухо і ніяких злив

Також «Знай.иа " писав, що У Кирилівку увірвався потужний торнадо, люди молилися: аномалія налякала всю Україну