Відомий кулінар і популяризатор українських гастрономічних традицій Євген Клопотенко часто ділиться простими, але в той же час оригінальними рецептами страв. Цього разу він розповів про експеримент з булочками.

Про це він розповів на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де детально розповів рецепт, і тепер всі бажаючі можуть ним скористатися.

Для приготування страви, як на фотографії, вам знадобляться наступні інгредієнти: борошно, цукрова пудра, оцет, масло, розпушувач, молоко, вода, живі дріжджі, сіль. Нічого складного.

Називають ці булочки "бао". Смак нейтральний, і можна придумати з ними все що завгодно.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Сам Євген Клопотенко приготував бургер зі стейком, і вийшло неймовірно смачно.

Змішуєте борошно (525г), цукрову пудру (1,5 ст.л.) і сіль (0,5 ч. л.). Окремо розчиняєте 15г живих дріжджів з дрібкою цукрової пудри, 200 мл теплої води, 50 мл молока, 1ст.л. рисового оцту (є скрізь, коштує 20грн, якщо що), 1 ст.л. соняшникової олії. Додаєте туди борошняну суміш. Якщо треба, то доливаєте трохи води. Замішуємо тісто (близько 15 хвилин, це найскладніший етап).

Євген Клопотенко, фото: Instagram
Євген Клопотенко, фото: Instagram

Далі потрібно залишити тісто приблизно на годину під харчовою плівкою.

Далі потрібно додати половину чайної ложки розпушувача, і перешкодити ще п'ять хвилин.

Сформуйте далі кульки з тіста, і залиште в теплому місці ще на годину. Після цього можна приступати до готування.

Євген Клопотенко. Скрин, Instagram
Євген Клопотенко. Скрин, Instagram

"Потім приготуйте булочки на паровій бані. І мультиварка буде ок, і пароварка, і парова піч, і просто Каструля з друшляком зверху. Я спеціально не використовував жодних приладів, щоб ви зрозуміли, що це може зробити кожен. Час приготування: 8-10 хв " - пише Євген Клопотенко.

Нагадаємо, що Євген Клопотенко закохає світ в український борщ: уминають і просять ще.

Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко показав, що можна зробити з молодою картоплею.

Також портал Знай.uа писав, що Євген Клопотенко розповів про свою найганебнішу страву. Євген Клопотенко зізнався, що колись страшенно готував