Відомий кулінар і популяризатор українських гастрономічних традицій Євген Клопотенко часто ділиться простими, але в той же час оригінальними рецептами страв. Цього разу він розповів про експеримент з булочками.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це він розповів на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де детально розповів рецепт, і тепер всі бажаючі можуть ним скористатися.
Для приготування страви, як на фотографії, вам знадобляться наступні інгредієнти: борошно, цукрова пудра, оцет, масло, розпушувач, молоко, вода, живі дріжджі, сіль. Нічого складного.
Називають ці булочки "бао". Смак нейтральний, і можна придумати з ними все що завгодно.
Сам Євген Клопотенко приготував бургер зі стейком, і вийшло неймовірно смачно.
Змішуєте борошно (525г), цукрову пудру (1,5 ст.л.) і сіль (0,5 ч. л.). Окремо розчиняєте 15г живих дріжджів з дрібкою цукрової пудри, 200 мл теплої води, 50 мл молока, 1ст.л. рисового оцту (є скрізь, коштує 20грн, якщо що), 1 ст.л. соняшникової олії. Додаєте туди борошняну суміш. Якщо треба, то доливаєте трохи води. Замішуємо тісто (близько 15 хвилин, це найскладніший етап).
Далі потрібно залишити тісто приблизно на годину під харчовою плівкою.
Далі потрібно додати половину чайної ложки розпушувача, і перешкодити ще п'ять хвилин.
Сформуйте далі кульки з тіста, і залиште в теплому місці ще на годину. Після цього можна приступати до готування.
"Потім приготуйте булочки на паровій бані. І мультиварка буде ок, і пароварка, і парова піч, і просто Каструля з друшляком зверху. Я спеціально не використовував жодних приладів, щоб ви зрозуміли, що це може зробити кожен. Час приготування: 8-10 хв " - пише Євген Клопотенко.
Нагадаємо, що Євген Клопотенко закохає світ в український борщ: уминають і просять ще.
Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко показав, що можна зробити з молодою картоплею.
Також портал Знай.uа писав, що Євген Клопотенко розповів про свою найганебнішу страву. Євген Клопотенко зізнався, що колись страшенно готував