У Міністерстві соціальної політики України розповіли, як в нашій країні захищені пенсійні накопичення громадян. Відомо, що Україна однією з останніх впроваджувала пенсійні накопичення. Саме це дало можливість врахувати в національному законодавстві напрацьований іншими країнами досвід.

Про це стало відомо завдяки публікації прес-служби Мінсоцполітики в мережі Facebook.

Пенсіонери, фото: Знай.ua
Пенсіонери, фото: Знай.ua

"У чинному законодавстві про накопичувальне пенсійне забезпечення більше 40 механізмів, що забезпечують захист пенсійних накопичень людей за вказаними вище принципами.

Наприклад, це такі механізми:

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

- Накопичувальні пенсійні фонди щодня звітують регулятору і обов'язково щодня публікують на своїх сторінках в мережі Інтернет показники діяльності.

- Людина може щодня контролювати зміну своїх накопичень і в будь-який момент перевестися в інший фонд без штрафів, якщо їй щось не подобається.

- Є цілий ряд законодавчих ліцензійних вимог до персоналу, капіталу, технічного та програмного забезпечення, внутрішніх процедур, фінансового моніторингу операцій та організації роботи тих, хто надає послуги на цьому ринку, такі вимоги посилюються.

- Фонди звітують за міжнародними стандартами фінансової звітності і обов'язково проходять щорічний зовнішній аудит тільки з тими аудиторами, які мають дозвіл проводити аудит фінансових установ. Результати аудиту публікуються.

- Накопичувальний пенсійний фонд не може бути ліквідований за законодавством про банкрутство. Якщо засновники хочуть припинити діяльність фонду, то вони за півроку до цього затверджують у державного регулятора план ліквідації фонду, яким передбачається переведення всіх накопичень людей до інших накопичувальних фондів за вибором людини.

В Україні протягом 16 років без втрати ані копійки пенсійних накопичень громадян таким чином ліквідувалися близько 50 фондів.", - пишуть представники Мінсоцполітики.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, у Мінсоцполітики розповіли, яку пенсію отримуватимуть українці без стажу.

Як повідомляв Знай.uа, пенсія 2600 і доплата в 500 гривень: у Мінсоцполітики анонсували нове підвищення під осінь.

Знай.uа писав, накопичувальна пенсія в Україні та за кордоном: 10 важливих відповідей від Мінсоцполітики.