Ще 2 липня 2021 самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив прикордонникам закрити всі кордони з Україною.

Всьому виною виступала нібито зовнішня агресія проти РБ, а також контрабанда зброї. Тоді ж Володимир Макей - глава Міністерства закордонних справ сусідньої країни - заявив, що для туризму, бізнесу та переміщення будь-яких інших громадян відсутні будь-які перешкоди.

Прикордонники, фото: Facebook
Прикордонники, фото: Facebook

Але зараз Державна прикордонна служба України (ДПС) заявила, що Білорусь все ж закрила кордон з Україною, а Олександр Лукашенко все продовжує розмови щодо контрабанди, що надходить з нашої території. У зв'язку з цим і було прийнято дане розпорядження.

Кордон Білорусь / фото: Держприкордонкомітет Білорусі
Кордон Білорусь / фото: Держприкордонкомітет Білорусі

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У посольстві РБ повідомляють, що в Білорусь зможуть відвідувати ті, хто слідує за дипломатичними документами, а також є екіпажем поїздів, кораблів і літаків. На інших громадян заборона поширюється, крім ще тих, у кого є близькі родичі-білоруси або люди, які мають посвідку на проживання в сусідній державі.

І студентів, абітурієнтів і людей, які вирушили до Білорусі на вакцинацію проти коронавірусу (COVID-19).

Нагадаємо, Лукашенко включив задню щодо закриття кордону з Україною: "Не торкнеться..."

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Лукашенко збентежив малюка в лікарні своїм натяком: "Я буду твоєю глюкозою"

Також Знай.ua писав, Лукашенко образився на Зеленського: "Чия б корова мукала″