28 липня 2021 року аномально високі температури повітря спровокували і поширили вогонь в південних регіонах Туреччини, там де розташовуються неймовірно популярні для українців туристичні об'єкти — це стосується провінцій Анталья, Мерсін, Адана і Мугла.

Зараз там триває боротьба з вогнем, яку вирішила висвітлити Українська блогерка Єлизавета, родом з Києва, але проживає в Аланії. Передбачається, що пожежі знаходять початок у підпалах з боку невідомих. Але зовсім недавно президент Туреччини Ердоган заявляв, що був затриманий підозрюваний у підпалі лісів.

"Якщо це диверсія, то покарати винних - наш обов'язок", - заявив глава держави, виступаючи в кризовому центрі.

Пожежі в Туреччині, скріншот: Telegram
Пожежі в Туреччині, скріншот: Telegram

"Поліна, знайомий виходив у прямий ефір, потім відключив різко. В Асланбуджаку загорівся ліс. Він встиг тільки сказати, що бачили білу машину, мабуть, злякали, вогнище невелике, але так, горить... поки там мало видно було допомоги, не встигли, напевно. Одна машина воду ллє і люди намагаються загасити", - пише один з користувачів в коментарях до публікації Єлизавети.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Пожежі в Туреччині, фото: Telegram
Пожежі в Туреччині, фото: Telegram

Вона заявляє, що зараз в Аланії-Анталії найгарячіша точка, так як дуже спекотна погода, присутній вітер і сухі дерева.

"Спеціально вичікували такої погоди", - каже вона.

Нагадаємо, в МЗС України закликали українців відмовитися від турецьких курортів: "Є жертви"

Як повідомляв "Знай.ua", метеорит впав на охоплену лісовими пожежами Туреччину: "Це НЛО"

Знай.ua писав, відпустка без перешкод: як і коли правильно купувати путівки до Туреччини та Єгипту, Поради для українців