Дачники знайшли найкращий засіб для боротьби з такими шкідниками, як слизні та равлики. І таким засобом є яєчна шкаралупа, повідомляє Telegram-канал "Щоденник дачник".

У пості сказано, що для захисту рослин необхідно розбити шкаралупу на великі шматки і розсипати їх на грядках.

"Здолати такий бар'єр м'якотілі істоти не зможуть - шкаралупа буде дряпати їх животики, доставляючи сильний дискомфорт. Крім того, в захисному засобі немає ані краплі "хімії", тому воно ніяк не зможе нашкодити рослинам," - йдеться у повідомленні.

Крім того, якщо на рослинність напали мурахи, експерти рекомендують використати харчову соду, змішану з цукром у пропорції 1:1.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Сумішшю потрібно розсипати місця, де збирається найбільше всього комах, але так, щоб вона не потрапила на коріння рослин," - пишуть у Telegram-каналі.

Крім того, дачники та садоводи діляться порадами, як отримати солодкі ягоди малини і яким чином найкраще доглядати за кущами.

Також тут можна дізнатися рецепт гірчично-оцтового розчину проти колорадських жуків.

Експерти радять декілька способів, як і чим підгодовувати квіти на клумбі.