Для того щоб на городі зійшов хороший врожай картоплі, потрібно уважно за ним доглядати, полоти, обгортати, підживлювати і захищати від колорадського жука, одного з багатьох ворогів картоплі. Боротися з ним просто - збирати вручну. Це дуже важко, особливо в спеку. Тому, багато обробляють кущі хімічними інсектицидами або екологічно безпечними засобами.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з Telegram-каналів, де публікують поради для дачників і городників.

Колорадський жук, скріншот: YouTube
Колорадський жук, скріншот: YouTube

Застосування хімічних інсектицидів - швидкий і ефективний метод, але дуже шкідливий, особливо для дітей і людей старшого віку. Існують екологічні, безпечні методи боротьби з колорадським жуком так звані народні.

Якщо з'єднати суху гірчицю з оцтом, то можна знищити личинки колорадського жука і відлякати інших комах, дротяники і слимаків. Також, гірчиця може покращувати і структурувати грунт і добре боротися з фітофторою на пасльонових культурах.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн
Показати ще

Інгредієнт: Суха гірчиця 1 кг.; оцет 9% 100-120 мл.; чиста тепла вода 10 л.

Спосіб застосування: розчиніть в теплій воді гірчицю, оцет і обприскати цим розчином картопля так, щоб розчин потрапив на нижні листочки картоплі. Запах гірчиці не переносить колорадський жук, тому він швидко покине ділянку.

Раніше повідомляли, кращі способи підгодівлі перцю і як визначити, чого не вистачає по листю: можна записати.

Як повідомляв Знай.uа, цього ви точно не знали: що означають наклейки на бананах.

Знай.uа писав, поради експертів: чим підгодовувати квіти, щоб виростити велику клумбу.