У домашньому виноробстві завжди хочеться спробувати нові смаки. Дуже багато хто робить вино з винограду, різноманітними способами. Цього разу пропонуємо вам спробувати приготувати вино з чорниці.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВино з чорниці має дуже насичений колір і цікавий присмак, який нагадує виноградний напій.
Домашнє чорничне вино
Інгредієнти:
- вода - 4,5 л;
- чорниця - 3 кг;
- мед - 300 г;
- цукор - 1,5 кг.
Час приготування: 3 місяці.
Вихід: 5 літрів.
Приготування:
1. Беремо стиглу чорницю, мити не потрібно. Розминаємо її.
2. Мезгу і сік зливаємо в 10 літровий бутель і заливаємо туди 3 літри теплої води.
3. Шийку тари накриваємо і перев'язуємо марлею, після чого ставимо в тепле місце, де витримуємо протягом 4 днів при температурі +20+27 градусів.
4. Після витримки настій фільтруємо.
5. Частину, що залишилася на фільтрі мезгу вичавлюємо і викидаємо.
6. Відфільтровану рідину зливаємо назад в бутель і додаємо цукровий сироп. Для приготування сиропу беремо 1,5 кг цукру, мед і 1,5 л води.
7. Закриваємо бутель кришкою і ставимо в тепле місце для бродіння.
8. Після 25-30 днів, коли бродіння повністю закінчиться і рідина у верхніх шарах почне світлішати, повторно фільтруємо. Зливаємо так, щоб осад залишився в бутлі.
9. Бутель з вином знову закриваємо і залишаємо на 2 місяці для витримки.
Нагадаємо, раніше Домашнє вино з моркви: напій, який не залишить байдужим
Як повідомляє портал «Знай.иа» Як приготувати домашнє вино з ягід: дідівський рецепт від професіоналів
Також «Знай.иа " писав, що Простий рецепт приготування домашнього вина зі смородини: порадуйте близьких