Відомий український доктор Євген Комаровський розповів, як потрібно засмагати, щоб не завдати шкоди своєму організму. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram.

Поміж порад, які опублікував відомий педіатр, такі:

  • Перебуваєте в тіні, а не на відкритому сонці;
  • Прикривайте тіло одягом;
  • Наносьте сонцезахисний крем з високим ступенем захисту кожні дві години купання або після купання;
  • Обмежте час перебування на сонці;
  • Використовуйте сонцезахисні окуляри із захистом від ультрафіолету;
  • Одягайте головний убір, який захистить обличчя і шию.

У коментарях розгорілося бурхливе обговорення цих порад.

"Захисти себе від небезпечного впливу сонця, переїжджай в Петербург», «Це так, там точно не жарко буде, по пекучому сонцю ще скучишься2, «Ой, в Пітері, якщо обмежувати час, проведений на сонці - Сонця взагалі не побачиш», - пишуть одні користувачі.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"І дітям крем? А який краще?", "Завжди нас мазали сонцезахисним. Мені 40 років. Згорали миттєво, якщо без нього. Шкіра дуже ніжна і світла. Навіть на півдні толком не закричала, лише червоніла і потім злегка темніше ставала», «Спф 15 не допомагає ніфіга. Беремо 50+, 60 + водостійкий . І все ок", - додають інші.

"Найкраще поважати закон природи, з 12 до 16 Сонце завдає шкоди, в інші години корисно засмагати», - вважають деякі коментатори.

«На жаль, захворюваність меланомою зростає щороку. І у дітей теж зустрічається. Я як лікар-педіатр спостерігаю це явище", "Згодна! На сонці перебувати взагалі небезпечно. Та й чи потрібен цей загар взагалі?», - відповідають їм в коментарях.

Нагадаємо, доктор Комаровський порадив головні правила вибору сонцезахисних окулярів на літо: залежить від кольору очей

Як повідомляв Знай.ua, доктор Комаровський підказав українцям, що робити з дітьми в поїздці - "Та й ні не кажіть"

Знай.ua писав, " Дешево і доступно": кардіолог назвала несподіваний симптом, який допоможе виявити наближення інфаркту