Українці пропонують нагородити групу Green Grey званням заслужених артистів України.

Відповідна петиція з'явилися на сайті президента України.

Ініціатором петиції виступив Ткаченко Вадим Михайлович і опублікував її в середу, 4 серпня.

Як зазначив автор, група Green Grey внесла видатний внесок у розвиток музичної рок-культури України і тому музиканти заслужили звання Заслужених артистів.

Green Grey, фото з Instagram
Green Grey, фото з Instagram

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

"З нагоди 30-річчя незалежності України за визначний внесок в розбудову музичної рок-культури країни, прославлення її досягнень в культурній сфері та пропаганду справжньої української пісні в жанрі "рок" нагородити музикантів гурту Грін Грей почесним званням Заслужених артистів України. Вручення нагород провести 24 серпня на головній площі України - Хрещатику!", - написано в петиції.

На даний момент вдалося зібрати всього 2 підписи і у автора є ще 92 дні, щоб зібрати необхідні 25 тисяч підписів.

Раніше ми писали, що стало відомо про те, що група Green Grey повинна була виступити на концерті до 30-річчя Незалежності України, але, їх вирішили не кликати. Спочатку музиканти відзначили, що вся справа в пісні російською, однак, в Офісі президента все спростували, заявивши що справа в реакції Мурика на Закон про мову.

Нагадаємо, раніше Мурик з Green Grey знову звернувся до офісу президента через закон про мову: "пенсіонери, які просять милостиню". Мурик з групи Green Grey зважився відповісти на звинувачення в неповазі української мови після Відео з імітацією блювоти. Він спробував пояснити.

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Зеленського замінили Green Grey на російськомовних Brutto: повний список артистів до Дня Незалежності. Уряд затвердив список артистів, які виступлять на День Незалежності

Також «Знай.иа " писав, що Гурту Green Grey не буде на Дні незалежності через висловлювання про українську мову та російську пісню. Один з учасників вирішив висловитися з цього приводу.