Відомий український журналіст і телеведучий Костянтин Грубич на своєму YouTube-каналі часто ділиться з українцями різноманітними рецептами різних страв і відвідинами цікавих культурних місць.

Цього разу Костянтин Грубич побував в античному Ефесі в Малій Азії, де зі своєю командою вивчав місцеве ліплення з білої глини.

Про це стало відомо завдяки новому відео на YouTube-каналі Костянтина Грубича.

Пригода Костянтина Грубича, скріншот: Instagram
Пригода Костянтина Грубича, скріншот: Instagram

"Кілька днів тому були на екскурсії в Стародавньому Ефесі в Малій Азії. Сучасний Ефес славиться своєю керамікою з білої глини. Вироби дійсно дивують. Вишукані і тендітні. Не Опішня. Інше.", - пише Костянтин Грубич.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Пригода Костянтина Грубича, скріншот: Instagram
Пригода Костянтина Грубича, скріншот: Instagram

На відображених кадрах можна побачити, як гончар майстерно робить мініатюрні горщики і вазочки. Також на тлі звучить цікава історія, пов'язана з місцевим посудом. Ціла група туристів, затамувавши подих, уважно слухають кожне слово, яке вимовляв екскурсовод.

Пригода Костянтина Грубича, скріншот: Instagram
Пригода Костянтина Грубича, скріншот: Instagram

Тепер чекаємо від Костянтина Грубича схожі пригоди вже з Полтавської області, з селища Опішня, де роблять дещо подібне вже століттями.

Раніше повідомляли, Костянтин Грубич у Ніжині скуштував місцеві смаколики з огірків: розсольник, ікра та бутерброди.

Як повідомляв Знай.uа, Костянтин Грубич показав, як вирощують курок на продаж і приготував з них м'ясний пудинг: чи безпечно Пташине м'ясо, думка експерта.

Знай.uа писав, Костянтин Грубич викрив підробку популярних "Ніжинських огірочків": куди зник легендарний сорт.