Стало відомо про смерть художника і глави Одеського музею Олександра Ройтбурда. Що стало причиною смерті - не повідомляється, чоловікові було 59 років.

Про це стало відомо завдяки представникам музею, в якому він тривалий час працював, і після чого став директором. Також, Олександр Ройтбурд був активним учасником Євромайдану.

Олександр Ройтбурд, фото: Думська
Олександр Ройтбурд, фото: Думська

Освіту здобув він в Одеському педагогічному інституті на художньо-графічному факультеті. Чоловік вважається одним з основних художників "української нової хвилі", яка виникла приблизно в 1980-1990 роках на тлі розпаду СРСР.

Картини художника, фото: wikiart
Картини художника, фото: wikiart

Популярні новини зараз
"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

На початку 90-х, до слова, він почав організовувати виставки сучасного мистецтва в Одесі. З березня 2018 року став директором Одеського художнього музею, однак, його призначення викликало чимало суперечок. Депутати не підтримали його на голосуванні, і обласної ради Одеси, восени 2019 року достроково розірвала з ним контракт, проте Олександр Ройтбурд захотів оскаржити цю справу через суд, і, це вийшло зробити.

Картини художника, фото: wikiart
Картини художника, фото: wikiart

2 червня Апеляційний все ж звільнив його, але, вже через 2 роки було визнано, що рішення було незаконним.

Відомий український виконавець і фронтмен музичного колективу "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук висловився після смерті художника.

На своїй сторінці в соціальній мережі Instagram він опублікував фотографію художника, і написав наступне: "Сьогодні не стало Олександра Ройтбурда. Сам по вуха закоханий в мистецтво, він зумів закохати в нього тисячі інших людей! Нехай з миром спочиває душа твоя, Саша 😢".

Раніше ми повідомляли, у Львові помер народний артист України Борис Мірус, його називали другою Ступкою.

Як повідомляв Знай.ua, онкологія забрала життя зірки культового серіалу, ніколи не забути.

Також Знай.ua писав, що помер зірка "Твін Пікс" Уолтер Олкевич: був роками прикутий до ліжка через помилку лікарів.