Відома зіркова тренерка і телеведуча Аніта Луценко завжди дає безліч корисних порад про здоров'я і спорт на своїй сторінці в Instagram.

Нещодавно знаменитість поділилася з прихильницями важливою інформацією про "лютого ворога" багатьох дівчат - целюліт. Так, артистка розповіла, звідки береться ненависта "апельсинова кірка" і про способи її запобігання.

Целюліт з'являється через погіршення харчування жирової тканини і їм страждають більше 80% жінок на всій Землі. Основна причина його появи - брак регулярної активності.

Аніта рекомендує якомога більше ходити, плавати, бігати, займатися спортом, гімнастикою, танцями, не забувати про масаж - всі ці дії підсилюють відтік крові і лімфи.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

"Приблизно 80% жінок страждає "погіршенням харчування жирової тканини за жіночим типом" - це і є наш улюблений целюліт ( гіноїдна ліподистрофія).

Сьогодні, вважається, що причина - це погіршення циркуляції крові і лімфи в підшкірній жировій тканині.

Причина:

⭕️ Багато сидіння! 👉 🏻 погіршується венозний і лімфовідтік.

➡️Зростає обсяг міжклітинної рідини і збільшується набряк.

➡️Набряклі тканини здавлюють кровоносні і лімфатичні судини.

Формується замкнуте коло.

До жирових тканин - недолік надходження кисню, а жирні кислоти не виводяться з клітин з кров'ю.

️ ️ Жирові клітини збільшуються в розмірах, жир повільніше розщеплюється, сполучна тканина - ущільнюється. Ефект: горби і ямки.

➡️Жіночі гормони всьому цьому ще більше допомагають утворюватися, а шкіра тонка.

✅ Регулярна активність: ходьба, біг, плавання, тренування, гімнастика, танці, масаж - підсилюють відтік крові і лімфи."