У ніч з 10 на 11 серпня на 90-му році життя помер відомий український дипломат, останній онук видатного українського поета, прозаїка і драматурга Івана Франка Роланд Франко.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Міжнародного фонду Івана Франка в мережі Facebook.

"З сумом повідомляємо, що 11 серпня, на 90 - му році життя обірвалося земне буття останнього онука Івана Франка-Роланда Франка", - йдеться в повідомленні.

Колектив Фонду глибоко сумує з приводу смерті засновника і голови правління Фонду.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Роланд Франко, скріншот: YouTube
Роланд Франко, скріншот: YouTube

"Світла пам'ять про цю добру людину назавжди залишиться в наших серцях і тих, кому пощастило з ним працювати, дружити і спілкуватися. Ми не в змозі змінити обставини. Лише просимо Бога дати сил перенести біль втрати, а душу покійного прийняти в Царство Небесне. Вічний спокій його душі. Вічна пам'ять", - зазначили у Фонді.

Український вчений-інженер, дипломат, громадський діяч, популяризатор творчості Івана Франка. Кандидат технічних наук. Голова правління Міжнародного фонду Івана Франка.

Протягом 1993-1996 років на запрошення МЗС України перебував на дипломатичній службі - був радником з науки в Посольстві України у Великій Британії.

Завдяки клопотанню Роланда Франка 1996 року Україна безкоштовно отримала від британського міністерства закордонних справ науково-дослідну станцію "Фарадей" (нині станція "Академік Вернадський") в Антарктиці.

Раніше повідомляли, помер експрем'єр і голова СБУ Євген Марчук: зупинилося серце.

Як повідомляв Знай.uа, помер продюсер Наталі і групи "Міраж": під його хіти запалювали в "лихі 90-ті".

Знай.uа писав, режисера Володимира Меньшова ховають у Москві: подробиці прощання з легендою.