Туристи, які відпочивають на Азовському морі, говорять про ознаки інтоксикації організму. Про це повідомляє місцеве видання «РІА Мелітополь».

За словами відпочиваючих, вони відчувають нездужання і головний біль. Справа в тому, що полчища медуз, що заполонили Азовське море, залишають у воді свої жалкі клітини – навіть якщо ви особисто не натрапили на медузу, все-одно отримаєте сильних хімічний опік.

Отрута медуз-корнеротів має паралізуючу дію, і особливо небезпечний для алергіків, маленьких дітей і людей з серцево-судинними захворюваннями.

Примітно, що інтоксикація може наступити навіть через вдихання випарів від тіл медуз, викинутих на берег.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Лікарі рекомендують промивати уражені ділянки тіла морською водою (але ні в якому разі не прісною), а також відразу після виходу з моря міняти купальний костюм на звичайний одяг.

Туристи помітили, що різка зміна погоди – похолодання, впливає на кількість медуз. Їх стає значно менше.

Раніше повідомляли, рибалки натрапили на гігантське чудовисько, переплутавши його з колодою: "довжиною 2,5 метрів і вагою в кілька сотень кілограмів".

Як повідомляв Знай.uа, у Генічеську мертвих медуз повертають назад у море, гримить скандал: "ви що, діти?". Чоловіки вирішили поскидати медуз назад в море, при цьому скидаючи і сміття, яке було на пляжі. Це викликало обурення у відпочиваючих, тому зав'язався скандал.

Знай.uа писав, без медуз, штормів і недорого: топ-5 місць для відпочинку замість Чорного моря.