Сьогодні, 17 серпня, легендарному українському співакові, фронтмену гурту "Скрябін" Андрію Кузьменку виповнився б 53 роки. Однак трагічне ДТП в 2015 році перервало його життя, а подробиці загибелі музиканта не встановлені досі.

Трохи біографії:

Місцем народження Андрія Кузьменка є місто Самбір Львівської області. Він з'явився на світ 17 серпня 1968 року в родині вчительки музики та інженера.

Саме музика стала головним захопленням Андрія з дитячих років, він закінчив музичну школу по класу фортепіано, а пізніше став творцем власної панк-групи, з якою виступав на шкільних дискотеках.

Андрій Кузьменко, лідер українського гурту "Скрябін"
Андрій Кузьменко, лідер українського гурту "Скрябін"

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Після школи Андрій пішов вчитися на медика, проте Професія стоматолога виявилася для нього занадто нудною. Замість цього в 1989 році він організовує групу, яку пізніше назвуть "Скрябін" – на прізвище одного з учасників.

Андрій Кузьменко одружився в 1994 році-його обраницею стала художниця Світлана Бабійчук. Через три роки у них народилася дочка, дівчинку назвали Марія-Барбара.

Крім музики, Кузьменко активно займався спортом - біатлоном.

Андрій Кузьменко, лідер українського гурту "Скрябін"
Андрій Кузьменко, лідер українського гурту "Скрябін"

З 2003 року Кузьменко потрапляє на телебачення, де разом зі співачкою Наталією Могилевською веде шоу "Шанс".

Під час Помаранчевої революції Кузьменко виступав на концертах на підтримку Віктора Януковича, проте пізніше відхрестився від них і заявив, що це не мало нічого спільного з його особистою позицією.

У 2006 році вийшла його книга-автобіографія «Я, Перемога і Берлін».

Завдяки Кузьменку змогли потрапити на сцену багато талановитих українських виконавців, після початку війни на Донбасі він активно допомагав українським добровольцям.

Трагічна ДТП, в якій загинув Кузьма, сталася 2 лютого 2015 року. Його автомобіль на великій швидкості зіткнувся з молоковозом в районі Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Таємниця загибелі:

За офіційною версією подій, автомобіль Кузьми Скрябіна приблизно о 7:00 ранку 2 лютого 2015 року зіткнувся з молоковозом. Співак повернув на зустрічну смугу в недозволеному місці, в результаті аварії він загинув, а його пасажирку вдалося врятувати.

Однак не всі повірили в цю версію: багато хто називав Кузьму відповідальним водієм, не ризикнув би на дорозі. Неназвані свідки стверджували, що аварію підлаштували.

Можливою причиною називали критику на адресу влади області за погані дороги.

Раніше повідомляли, У пісень Кузьми Скрябіна знайшлися нові "автори", фанати не вірять: "через 20 років...".

Як повідомляв Знай.ua, DZIDZIO після розлучення отримав досвід з новою жінкою:"ти повноцінний".

Знай.ua писав, Винник до Дня Незалежності заспівав з маленькими українцями :" я з України-це навпроти Європи".