На території України вирішили спростити процедуру зі зміни прописки для військовозобов'язаних українців. Тепер поміняти місце реєстрації можна без фізичного візиту до військкомату, а з використанням програми "Дія".

Тепер українським чоловікам більше не треба йти до військкомату. Про це стало відомо завдяки новій публікації глави Мінцифр Михайла Федорова в мережі Facebook.

Публікація Михайла Федорова, скріншот: Facebook
Публікація Михайла Федорова, скріншот: Facebook

За його словами, відомство підключилося до реєстру військовозобов'язаних. Щоправда, послугою зможуть скористатися не всі українці, а лише ті, хто внесений до реєстру і у кого немає проблем з документами. Таким чином, призовники не зможуть так просто змінити прописку.

"За заявкою людини Дія робить запит до реєстру військовозобов'язаних. Дані про нове місце реєстрації після його зміни автоматично передаються для зміни обліку зі старого військкомату в новий. Зміна місця реєстрації - одна з найпопулярніших послуг в нашій країні і складних в отриманні", - зазначив Федоров.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

На даний момент послуга доступна лише для власників ID-карт в декількох містах-Київ, Харків, Рівне, Луцьк, Кривий Ріг, Маріуполь і Вінниця. При цьому зазначено, що нове місце прописки відображатиметься в Дії у внутрішньому і закордонному паспортах.

Раніше повідомляли, Україна перша в світі запровадила електронні паспорти: коли можна забути про папірці.

Як повідомляв Знай.uа, ідентифікація абонентів мобільного зв'язку стане обов'язковою: до якого часу потрібно прив'язати свій номер.

Знай.uа писав, "Дія" допомогла кіберполіції розкрити мерзенну схему на 300 тисяч: набрали кредитів, як пиріжків.