Багато українців дуже люблять мариновані гриби. Адже їх можна дістати до приходу гостей або ж просто поласувати з сім'єю.
Але, в приготуванні таких грибів дуже важливий хороший маринад. Пропонуємо приготувати вам маринад, який підійде для будь-яких грибів. Рецептом цього маринаду поділилися в Телеграм-Канлі "Домашня консервація".

Мариновані гриби, фото: pixabay.com
Мариновані гриби, фото: pixabay.com

Інгредієнти:
1 літр води;⁣
2 ст. л. цукру;⁣
4 ч. л. солі;⁣
3 шт. лаврового листа;⁣
6 горошин запашного перцю;⁣
4 шт. гвоздики;⁣
3 шматочки кориці (меленої ½ ч. л.);⁣
3 ч. л. оцтової есенції 70 %.⁣
Спосіб приготування:

Для початку потрібно закип'ятити воду, додати спеції, проварити хвилинки три (оцет додати в самому кінці варіння). Після знімаємо з вогню і маринад готовий.

Гриби добре промити, великі розрізати, покласти в холодну воду і довести до кипіння, потім воду злити. У другій воді, підсолити за смаком, гриби варити, не помішуючи до моменту закипання.⁣ Коли вода почне кипіти, гриби обережно перемішати і зняти піну.⁣

B кінці варіння гриби, розкласти по стерильним банкам, залити маринадом і закатати. Смачного.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще