Археологи відшукали Неаполіс-зникле Стародавнє місто. Це стало можливим завдяки тому, що через шторм на морському дні оголилися «дивні камені».

Про знахідку повідомляє видання Daily Express.

За словами археологів, дуже давно Неаполіс вважався процвітаючим і відігравав важливу роль, але дослідники до теперішнього моменту не могли точно визначити його місце розташування. Місто заснував Юрій Цезар. Коли в імперії виникли численні проблеми, Неаполіс теж занепав.

Дослідник Мунір Фантар протягом двадцяти років шукав зникле місто. Численні експедиції результату не приносили. Фантар неодноразово зазначав, що місто Неаполіс – це найбільш складна загадка, яку він зобов'язаний розгадати. Безрезультатні пошуки він продовжував до 2013 року.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Місце розташування стародавнього міста виявили випадково через шторм у Середземному морі. Сильний вітер позбавив морське дно біля узбережжя Набеля в Тунісі від води. Через кілька днів дослідники виявили там дивні споруди з каменю.

Досліди показали, що ці численні кам'яні блоки являють собою фундаменти різних колон і будівель. Фантар зазначив, що перед ними опинився Неаполіс. Дослідники випробували шок, оскільки вже втратили надію на те, що зможуть відшукати це місто. Експерти швидко створили карту цього таємничого місця. На неї вже нанесли вулиці, будівлі і величезну промислову площу. Незабаром дослідники сподіваються визначити, яку роль відігравало це місто в долі величезної імперії і як вплинуло на життя Стародавнього Риму.

Нагадавши, під Києвом День Незалежності відзначать кінними шоу

Як повідомляв портал " Знай.ІА", вчені розкрили таємницю унікального звучання скрипок Страдіварі

Також " Знай.ІА " писав, що дивний шматок металу на пляжі виявився величезним скарбом