Спортсменка Оксана Баюл, яка стала першою олімпійською чемпіонкою України в 1994 році, відмовляється від українського громадянства. Про це вона сама написала на власній сторінці в Instagram.

«Я це роблю. Я така схвильована. Час. Я більше нічого нікому не доводжу. Ні, значіть, ні. Головою в бортик без мене. Згідно українського законодавства, якщо громадянин України набуває громадянство іншої держави, така особа, як і раніше визнається громадянином України лише в правовідносинах. Я відмовляюся від українського громадянства», – написала Баюл.

За словами чемпіонки з фігурного катання на Зимових Олімпійських Іграх у Ліллехаммері-1994, вона образилася на те, що її не запросили на святкування Дня Незалежності до Києва.

Скрін, Instagram Баюл
Скрін, Instagram Баюл

Жінка, яка вже десятків років живе у США, показово відмовилася бути українкою за громадянством.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Разом із тим, причиною того, що її не запросили, може бути її скандальне висловлювання про необхідність дружби Росії з Україною.

Ще одна можлива причина рішення спортсменки – програш у Каліфорнійському суді справи проти України, у рамках якої Баюл вимагала компенсації у 50 мільйонів доларів.

Напомним, украинские тяжелоатлетки показали "высший пилотаж" на Чемпионате Европы: 10 медалей и 7 рекордов

Как сообщал Знай.ua, украинская чемпионка Бех-Романчук сняла одежду и показала свой бутон: "Наслаждайся"

Также Знай.ua писал, в мечети одобрили школу танцев на пилоне для мусульманок: "Занимаемся не стриптизом"