В Україні 24 серпня на позачерговому засіданні Верховної Ради планують затвердити великий державний герб.

Про це повідомляє ICTV.

За час незалежності, нардепи робили кілька спроб прийняти цей державний символ. Тепер вирішили зробити ще одну. У 1992 році Верховна Рада затвердила малий герб. Великий герб тоді з'явився тільки на папері.

Герб на будівлі ВРУ, фото: Wikipedia
Герб на будівлі ВРУ, фото: Wikipedia

Його втілення в реальності вирішили відкласти. У 25-ту річницю Конституції, президент Володимир Зеленський заявив, що це починання необхідно довести до кінця. Геральдисти з дев'яностих років минулого століття ламали голову над тим, яким повинен бути великий герб. Уряд навіть провів кілька конкурсів. Останній пройшов у 2020 році, але нардепи не прийняли до розгляду варіант, який переміг там. За основу вирішили взяти проект, який розробили ще на початку 90х років. Думка експертів по відношенню до цього варіанту розділилися. Однак велика частина істориків впевнені, що Великий герб стані необхідний.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Зазначимо, що 23 серпня відзначають День Державного Прапора України. Також ця дата проголошена Європейським Днем пам'яті жертв сталінізму і нацизму. 23 серпня відзначають І Міжнародний день пам'яті жертв работоргівлі та її ліквідації. Жителі Харкова сьогодні святкують День міста. Іменини відзначають В'ячеслав, Агапій, Фелікс, Лаврентій, Роман.

Ескіз герба, фото: Telegram
Ескіз герба, фото: Telegram

У 1941 році в цей день народився Ед Робертс - американський підприємець і інженер, який розробив перший в історії персональний комп'ютер під назвою Altair 8800. У 1974 році народився український поет, письменник, перекладач і громадський активіст Сергій Жадан.

Нагадавши, Володимир Зеленський захотів подивитися матч на Донбас Арені

Як повідомляв портал "Знай", Володимир Зеленський нагородив Софію Ротару перед Днем Незалежності

Також "Знай" писав, що на концерт у День незалежності витратять 64 млн гривень