Володимир Зеленський привітав українських параолімпійців. Відповідний пост з'явився на його офіційній сторінці.

Як відомо, з 24 серпня в столиці Японії відбудеться Параолімпіада-2020. Представники 168 країн світу змагаються у 22 видах спорту.

Україну представляють 143 спортсмени, які змагаються у п'ятнадцяти видах спорту. Це сьомі Параолімпійські ігри для нашої збірної.

Перший день почався багатообіцяюче: наші співвітчизники зайняли вісім медалей в перший день. Н даний момент українські спортсмени займають п'яту позицію в медальному заліку, а в рейтингу за загальною кількістю медалей - друге.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Український президент на своїй соціальній мережі відзначив успіхи переможців.

Пишаємося досягненнями наших паралімпійців. У плаванні на дистанції 100 м вільним стилем Єлизавета Мерешко завоювала золото, а Анна Гонтар бронзу. Олена Федота виграла срібло у фехтуванні на візках. У чоловічому плаванні Максим кріпак здобув срібло на дистанції 50 м вільним стилем. А Олексій Вірченко - срібло на дистанції 100 м батерфляєм. Так тримати
, - повідомив Володимир Зеленський.

Також портал писав, що український переможець Олімпіади - 2020 в Токіо Жан Беленюк розповів про серйозну травму, яку отримав за три тижні: виступав з знеболюючими.