Українська параолімпійська збірна отримала відразу дванадцять медалей. Про це повідомляє телеграм-портал Новини.LIVE.

Як відомо, з 24 серпня в столиці Японії проходить Параолімпіада-2020. Представники 168 країн світу змагаються у 22 видах спорту.

Україну представляють 143 спортсменів, які змагаються у п'ятнадцяти видах спорту. Це сьомі Параолімпійські ігри для нашої збірної.

На четвертий день Параолімпіади 28 серпня Україна отримала відразу дванадцять медалей, що дозволило їй зайняти п'яте місце в медальному заліку.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Найуспішніше виступили наші Параолімпійські плавці з України, які отримали відразу п'ять золотих медалей.

Золото нам принесли плавці Євген Богодайко на дистанції 100 метрів брасом, Максим кріпак на дистанції 100 метрів вільним стилем, Михайло Сербін у запливі на 100 метрів на спині, Єлизавета Мерешко та Денис Дубров.

Срібло було завойовано дзюдоїсткою Іриною Гусєвою, рапіристкою Наталією Морвквич і плавцем Віктором Смирновом і Романом Данилюком. Останні змогли завоювати цю нагороду в штовханні ядра.

Бронзові медалі були отримані тенісистами Максимом Ніколенко, Іваном маєм і дзюдоїстом Руфатом Магомедовим.

Також портал писав, що український переможець Олімпіади - 2020 в Токіо Жан Беленюк розповів про серйозну травму, яку отримав за три тижні: виступав з знеболюючими.