Осінь - гаряча пора для грибників. Любителі тихого полювання знають: гриби треба вміти не лише знайти, а й смачно приготувати.

Один із найпопулярніших способів збереження кольору, смаку та аромату грибочків - консервування.

Рецептом універсального розсолу для маринування поділились господині у Telegram-каналі ДОМАШНЯ КОНСЕРВАЦІЯ: ВАРЕННЯ, ЗАГОТОВКИ.

Приготування грибів, фото: 1+1

Отож, інгредієнти на маринад для грибів:

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще
  • вода - 1 літр
  • сіль - 1 ст. ложка
  • цукор - 2 ст. ложки
  • лавровий лист - 1-2 шт
  • гвоздика сушена - 3 шт
  • перець горошком - 15 шт
  • оцет 9% - 70 грамів
  • 2-3 кг грибів

Гриби миємо, чистимо, ріжемо на шматочки та відварюємо до готовності. Підберезники, опеньки, козенята варто варити 15 хвилин, білі та підосичники - 20.

Лісові гриби, фото: 1+1

Приготування маринаду

В 1 літрі води розчиняємо 1 столову ложку солі та 2 столові ложки цукру. Вливаємо в окріп оцет, додаємо спеції, гвоздику, перець горошком і лавровий лист.

Консервація на зиму, фото: 1+1

З грибів зливаємо воду та перекладаємо грибочки в друшляк. У відварені гриби додаємо гарячий маринад і варимо ще 10 хвилин. Розкладаємо їх в чисті банки та закручуємо. Далі консервацію потрібно закутати в ковдру до охолодження, а потім зберігати в коморі, або в іншому місці при кімнатній температурі.

Маринад виходить відмінний, прозорий як сльоза і дуже смачний.

Нагадаємо, Неймовiрний маринад для помідорів з горілкою: незвичний смак закуски на зиму.

Як повідомляв портал "Знай.ua, Рецепт домашньої консервації помідорів на зиму: підійде для тих, кому не можна оцет.

Також "Знай.ua" писав, що після цього рецепта ви забудете про супермаркети: аджика з хріном додасть перчинки будь-якого столу.