Кінець літа і початок осені-найкращий час для консервації. Саме в цей період господарі закривають заготовки на зиму. Цього разу поговоримо про помідори в загадковому маринаді.

Спочатку потрібно відібрати помідори одного розміру, будь-якого. Далі потрібно помити їх і викласти в чисті банки. Рецепт розрахований на трилітрові банки. Їх потрібно залити окропом хвилин на 7, після чого злити вміст в каструлю.

Консервовані помідори, скріншот: Youtube
Консервовані помідори, скріншот: Youtube

Додають на порцію злитого настою з кожної 3-х літрової банки: 2,5 столові ложки солі, 4 столові ложки цукру, 5 гвоздичок, 10 горошин чорного перцю, щіпку меленого червоного перцю, 2 лаврових листочка, 2 очищених зубчики часнику.

Далі необхідно все довести до кипіння, і момент закипання залити туди столову ложку оцтової есенції і горілки. Заливаєте все по банках, після чого закочує і перевертаєте.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Помідори, скріншот: YouTube
Помідори, скріншот: YouTube

Коли банки з помідорами трохи охолонуть, потрібно перевернути назад і зберігати як звичайну консервацію. В принципі, нічого особливого і складно в процесі готування, однак, смак неймовірно радує.

Помідори, фото - Pic2.me
Помідори, фото - Pic2.me

Смак виходить незвичайний, розсіл п'ється як приємний напій. Незважаючи на наявність оцту, він зовсім не відчувається, як повідомляють фахівці. Через деякий час можна пробувати. Відмінна закуска на зиму готова.

При цьому, обов'язково потрібно брати помідори в банку однакових розмірів, щоб маринад рівномірно вбрався.

Нагадаємо, огірочки на салат і заготовити на зиму: як правильно поливати овоч, щоб урожай здивував всіх. Правила успішного вирощування огірків

Як повідомляв портал Знай.ua, цибуля в суп і під сальце: як врятувати урожай від гнилі за допомогою сірників. Як за допомогою сірників уберегти цибулю від хвороб і гнилі

Також Знай.ua писав, черви будуть тікати з малини як ошпарені: диво-засіб для порятунку ягід