З міста Запоріжжя прийшли доволі сумні новини, проте "щасливий кінець" все таки у неї є. Так, у міській гімназії під час уроку у 14-річного школяра буквально зупинилося серце. До приїзду "швидкої" реанімували хлопця медсестра та інженер з охорони праці. Хлопчик опинився в лікарні вже у важкому стані.

Про це стало відомо завдяки коментарям інженеру з охорони праці в гімназії Антона Науменка для журналістів видання "Суспільне".

Швидка допомога, фото: Unian
Швидка допомога, фото: Unian

За його словами, інцидент стався під час уроку історії, коли не було жодних фізичних навантажень.

"Після початку уроку я, разом із заступником директора з господарської частини, заходив саме в цей клас - були питання з охорони праці, закріпити шафи. У класі все було нормально, почався урок. Після цього я спустився до медсестри, тоді прибігли діти з цього класу і сказали, що однокласнику погано. Це було об 11.15 - 11.20. Ми з медсестрою відразу прибігли", - згадує Антон Науменко.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Лікарня, скріншот: YouTube
Лікарня, скріншот: YouTube

Додає, що на ситуацію відреагувала і вчителька. За його словами, вона відправила до лікаря, але хлопець піднявся і почав падати.

"Вона його підтримала, підняла голову, тому що він впав на стілець, голова звисала", — розповідає чоловік.

Далі, за його словами, хлопець не реагував на сигнали, не розмовляв. Чоловік переніс школяра через парти на рівну поверхню і став міряти пульс. Медсестра дала хлопцеві нашатир і він почав реагувати.

"Прийшла директор школи, почали перевіряти дихання і в цей момент пропав пульс. Ми почали непрямий масаж серця", - говорить Науменко.

Тоді директор школи викликала швидку, до приїзду бригади пульс у хлопчика відновили. Медики зробили дитині кардіограму і викликали реанімобіль. Хлопчика госпіталізували в обласну клінічну дитячу лікарню. Головний лікар закладу Юрій Борзенко розповів, що підліток у важкому стані.

Після інциденту в школі Запорізька ОДА анонсувала створення робочої групи для розслідування "загадкової дитячої недуги". Там кажуть, що ситуація з 14-річним хлопцем - другий подібний випадок у цій гімназії.

Раніше повідомляли, на трасі під Мелітополем в результаті ДТП загорівся автомобіль - п'ять харків'ян загинуло.

Як повідомляв Знай.uа, герой-нацгвардієць врятував від загибелі дворічну принцесу: ледь не зробила крок з вікна.

Знай.uа писав, у Харківській області померла 3-місячна дитина-отруїлася дитячою сумішшю.