Український президент Володимир Зеленський, який після офіційної зустрічі з президентом Джо Байденом, поїхав у невеликий "тур" Сполученими Штатами Америки. Український лідер побував навіть у головному офісі Apple в Каліфорнії, а також зустрівся з гендиректором Тімом Куком.

Проте повернемося до "політичного побачення" з Джо Байденом - зустріч тривала більше двох годин.

Володимир Зеленський і Джо Байден, фото: GettyImages
Володимир Зеленський і Джо Байден, фото: GettyImages

"Не знаю, чи сталася хімія ... Зустріч була продуктивною, не завжди в сонячній атмосфері, але така ... чоловіча розмова", - підсумував Зеленський під час прес-конференції після переговорів.

"Чи відбулася хімія", і що залишилося за кадром, розповів політичний психолог, експерт з невербальної комунікації Валентин Кім. Про це стало відомо завдяки статті української журналістки Наталії Сокирчук для одного з українських видань.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів
Показати ще

Володимир Зеленський і Джо Байден, фото: GettyImages
Володимир Зеленський і Джо Байден, фото: GettyImages

Експерт звернув увагу на контекст переговорів: "У відносинах Байдена і Зеленського є певний бекграунд, який не грає на руку нашому президенту. Згадайте, справа "Бурісми", обіцянка Зеленського "розібратися", яку він давав телефоном попередньому американському президенту Дональду Трампу. Такий фон ставить Байдена в позицію домінування".

Перше, що побачив Валентин Кім, це колосальна нервозність українського лідера.

"Зеленський був майже в панічному стані. І невербальних підтверджень тому було дуже багато. Невербальні сигнали, які є показником сильного стресу, у Зеленського виявилися повною мірою", – починає експерт.

Володимир Зеленський і Джо Байден, фото: GettyImages
Володимир Зеленський і Джо Байден, фото: GettyImages

"Зверніть увагу на позу українського президента: його як би "прибили" до крісла. Поза повинна була справляти враження розслабленої людини, але вона точно була незручною для Зеленського – абсолютно пряма спина, некомфортне розташування рук на колінах", – коментує психолог. Все це разом, за його словами, означає постійну готовність до мобілізації: людина в будь – який момент готова підскочити і побігти - або назустріч небезпеці, або від неї подалі.

По жестикуляції: Зеленський не знав, куди подіти руки, постійно рухав ногами. Крім того, для українського лідера було характерно, за словами експерта, "поміщатися в локацію, яку він займав".

"Поясню, що це означає: його жести не виходили за межі його крісла були не широкими, простіше кажучи, він займав небагато місця. Загалом Зеленський робив багато дрібних, метушливих рухів: те, як він знімав маску, м'яв її в руках, потім відкладав, перебирав папірці", – звертає увагу експерт.

"Під час стресу пересихає ротова порожнина, губи, тому людина часто робить ковтальні рухи або покашлює. Ще один прояв - облизування або покусування губ в спробі їх зволожити. Зеленський постійно жував губи", - звертає увагу Валентин Кім.

Раніше повідомляли, Володимир Зеленський здійснив свою заповітну мрію: "Чи міг хлопець зі звичайного промислового міста уявити... ".

Як повідомляв Знай.uа, Олена Зеленська спробувала себе в ролі моделі: скинула років 20, складе конкуренцію Олі Поляковій.

Знай.uа писав, Володимир Зеленський розповів, в яке з міст України готовий повертатися щодня: "Душевно, смачно, колоритно".