Синоптики за останні кілька днів встигли буквально заплутати українців - то на похолодання чекати, то навпаки радять готуватися до "бабиного літа". За фактом, в перші дні вересня люди ходили вулицями в чому завгодно: від сланців, до зимових шапок.
Внести ясність в прогноз погоди на 7-8 вересня вирішила народний синоптик Наталка Діденко, опублікувавши карти і розповівши про майбутню погоду в Україні на своїй сторінці в мережі Facebook.
"Синоптикам зараз така синоптична ситуація - написав прогноз на тиждень вперед і лежи чи сиди, поклавши ноги на стіл, гуляй-відпочивай. Якщо ви бачили, як великий кіт гріється на сонці, розлігся на всі чотири лапи, тоді ви добре можете уявити антициклон, який зараз саме так розлігся над Україною. Карта 1.

Карта 1, скріншот: Facebook
Карта 1, скріншот: Facebook

А тому і завтра, і найближчими днями шанси на дощ у нас мінімальні. До приємної сонячної вересневої краси притулиться комфортна температура повітря. Вже найближчої ночі зменшується ймовірність заморозків, а вдень у середу стовпчики термометрів в Україні піднімуться до +17+24 градусів!

Характерний осінній нюанс - ранкові тумани. Водії, не задивляйтеся надто на довколишню красу та симпатичну сусідку-сусіда на пасажирському сидінні, уважно на дорозі. У Києві 8-го вересня денна температура повітря вже досягне смачних синоптичних +20+22 градусів! Дощів не передбачається, буде малохмарна суха погода. Як я вже згадувала, така погода ще триватиме.

Карта 2, скріншот: Facebook
Карта 2, скріншот: Facebook

Це, звичайно, не означатиме, що синоптики справді безтурботно чибирятимуть ніжками за кавою на офісному стільці - але сміливо плануйте щось хороше й корисне на свіжому повітрі. Дорогі баби, незалежно від років! Прийшло наше, бабине, літо)", - пише Наталка Діденко.