Президент Володимир Зеленський вручив державні відзнаки акторам і працівникам кіно, приурочивши дані нагороди до Дня українського кіно.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному порталі Президента України president.gov.ua.

Володимир Зеленський, фото з Instagram
Володимир Зеленський, фото з Instagram

"За значний особистий внесок у розвиток кіномистецтва, вагомі творчі здобутки, високу професійну майстерність та з нагоди Дня українського кіно", - зазначено в указі президента.

У списку нагороджених опинився український актор Станіслав Боклан, відомий ролями в серіалах "Коли ми вдома", "Кріпосна", "Папік" і "Слуга народу", а також телеведучий і актор Юрій Горбунов. Артисти отримали ордена "За заслуги" III ступеня.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Таку ж нагороду від президента отримали актори - Олександр Кобзар, Роман Луцький, Анатолій Матешко, Дмитро Суржиков та голова Національної спілки кінематографістів України Олександр Янчук.

Станіслав Боклан, кадр з серіалу
Станіслав Боклан, кадр з серіалу

Чотири акторки отримали орден княгині Ольги III ступеня, серед них - Ольга Сумська та Катерина Кістень. Також Зеленський присвоїв почесне звання "Народний артист України" акторці театру і кіно Антоновій Ніні Василівні, а звання "Заслужений артист України" акторкам Марині Кошкіній, Катерині Молчановій, Дарині Петрожицькій та Оксані Черкашиній.

Ще ряд працівників сфери кіно отримали звання "Заслужений діяч мистецтв України" та "Заслужений працівник культури України".

Дарина Петрожицька, instagram.com/petrozhitskaya
Дарина Петрожицька, instagram.com/petrozhitskaya

У Telegram-каналі "Культурная прачечная" встигли відреагувати на дану новину: "Президент розщедрився на честь Дня кіно і нагородив нову порцію артистів званнями і орденами. Список, м'яко кажучи, різношерстий. Зірка радянського кіно Ніна Антонова в 85 років отримала звання народної. Дарина Петрожицька стала заслуженою в 30 завдяки двом сезонам "Папіка". Стрімка кар'єра, нічого не скажеш. Може за "Папік-3" і народну дадуть".

Раніше повідомляли, модель плюс-сайз Джоджо Бейбі одягалася в сіточку замість сукні, але про труси забула.

Як повідомляв Знай.uа, пишногруда Даніель Айяла в міні-бікіні розважилася в басейні відразу з двома красенями.

Знай.uа писав, 10-й розмір пишногрудої Даніель Айяли засяяв на сонечку в сліпучому бікіні.