Відомий кулінар та популяризатор українських гастрономічних традицій Євген Клопотенко, який часто ділиться простимий недорогими, але водночас оригінальними рецептами страв, показав, як смачно приготувати овочі.

Рецепт він описав у новому пості на особистій сторінці в соцмережі Інстаграм, де на нього підписано понад 603 тисячі читачів. Спершу овочі потрібно обсмажити у каструлі, але не довго. Далі все залежить від додаткових складників.

"Сотейник/широка каструля, великий вогонь, олія. Овочі ріжете, обсмажуєте до готовності. Дан. Сенс овочів в тому, що вони народжені вже ідеальними, їх не треба мучити довгою термообробкою. Просто прокачуєте смак різними елементиками. Круто - додати ромашку. То не є екзотика, якщо що. Ідете в аптеку, купуєте ромашку в пакетиках, кидаєте в каструлю, дістаєте. Овочі проявляться по-новому.", - пояснив він. Євген Клопотенко

Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko
Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko

Євген Клопотенко додав, що унікального смаку цій страві з овочів додає сир. Однак, потрібно вибрати плавкий сир, щоб тягнувся. А ідеальним овочевим міксом для соте кулінар називає цибулю, моркву, кабачок, помідор, солодкий перець, часник.

Популярні новини зараз

Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зістригла волосся і закохалася по вуха в орендованій сукні: "Яка тендітна"

Катя Осадча засумувала через маленького сина від Юрія Горбунова: "Так швидко росте"

Михайло Поплавький запропонував змінити гімн "Ще не вмерла України...." на свою пісню, земляки сміються: "Ваша пісня і так гімно"

Фіналіст "Холостячки" спалився Гриші Решетнику, що вже переїхав до Злати Огнєвіч: "Тримайся в подробицях"

Показати ще

"Тут треба такий, щоб тягнувся і обіймав ваш язик. Тому шукайте саме плавкий. У мене з Тенеро Базилік вийшло як треба. Бо він, по-перше, ідеально тане. По-друге, там у складі сушений базилік, що добре впливає на загальний смак овочевого соте. От і все. Нічого складного. Ідеальний.", - пояснив він. Євген Клопотенко

Нагадаємо, Євген Клопотенко зізнався, як Україна ледь не залишилася без геніального кулінара: "Тоді було пофіг". Євген Клопотенко зізнався, як знайшов себе у кулінарії

Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко зізнався, кому не місце за його столом: "Виганятиму". Євген Клопотенко розповів про свою ідеальну кухню

Також "Знай.ua" писав, що Євген Клопотенко навчив правильно запікати стейк на грилі: "Свято у роті". Євген Клопотенко показав, як правильно готувати стейк