Багато українців задаються питанням, що робити з овочами, які залишилися з городу. З'їсти таку велику кількість не завжди буває можливим.

Якщо у вас залишилася буряк, то з неї завжди можна зробити бурякову ікру. Телеграм-портал Домашня консервація запропонував цікавий варіант.

Інгредієнт

  • 2 кг. очищеного і натертого буряка;
  • 1 кг. очищеної і натертої моркви;
  • 1 кг. нарізаної дрібно цибулі;
  • 0,8 кг. прокручених на м'ясорубці помідорів;
  • 1 стручок гіркого перцю, прокрученого разом з помідорами;
  • 80 Мі.л. оцту 9%;
  • 1 ст. л. солі з гіркою;
  • 80 гр.цукру (2-3 ст. л.з гіркою);
  • 250-300 мі.л. рослинного масла
  • 1 головка часнику (очистити і пропустити через прес);
  • Спеції: перець духмяний, насіння кропу, лавровий лист.

Алгоритм приготування

Популярні новини зараз
Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще
  1. Зробити зажарку з цибулі і моркви на рослинному маслі.
  2. Коли овочі стануть прозорими, влити помідори, дати масі закипіти і покласти буряк, додати сіль, цукор, спеції, оцет, перемішати і тушкувати овочі на невеликому вогні 1,5 години.
  3. Перед закінченням варіння покласти часник. Киплячу масу розкласти в банки і закрутити , перевернути і укутати до повного охолодження.

Якщо все зробити правильно, то у вас вийде шість банок смачної бурякової ікри.

Як повідомляв Знай.иа, заготівля зелених помідорів "П'яні" на зиму: випив і закусив з однієї банки.

Знай.иа писав, ароматне сало в маринаді-простий і смачний рецепт. Пропонуємо вам рецепт засолювання сала перевірений часом, який точно сподобається всім.