Багато українців задаються питанням, що робити з овочами, які залишилися з городу. З'їсти таку велику кількість не завжди буває можливим.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯкщо у вас залишилася буряк, то з неї завжди можна зробити бурякову ікру. Телеграм-портал Домашня консервація запропонував цікавий варіант.
Інгредієнт
- 2 кг. очищеного і натертого буряка;
- 1 кг. очищеної і натертої моркви;
- 1 кг. нарізаної дрібно цибулі;
- 0,8 кг. прокручених на м'ясорубці помідорів;
- 1 стручок гіркого перцю, прокрученого разом з помідорами;
- 80 Мі.л. оцту 9%;
- 1 ст. л. солі з гіркою;
- 80 гр.цукру (2-3 ст. л.з гіркою);
- 250-300 мі.л. рослинного масла
- 1 головка часнику (очистити і пропустити через прес);
- Спеції: перець духмяний, насіння кропу, лавровий лист.
Алгоритм приготування
- Зробити зажарку з цибулі і моркви на рослинному маслі.
- Коли овочі стануть прозорими, влити помідори, дати масі закипіти і покласти буряк, додати сіль, цукор, спеції, оцет, перемішати і тушкувати овочі на невеликому вогні 1,5 години.
- Перед закінченням варіння покласти часник. Киплячу масу розкласти в банки і закрутити , перевернути і укутати до повного охолодження.
Якщо все зробити правильно, то у вас вийде шість банок смачної бурякової ікри.
Як повідомляв Знай.иа, заготівля зелених помідорів "П'яні" на зиму: випив і закусив з однієї банки.
Знай.иа писав, ароматне сало в маринаді-простий і смачний рецепт. Пропонуємо вам рецепт засолювання сала перевірений часом, який точно сподобається всім.