Бетті Рід Соскін - найстарша рейнджер зі Служби національних парків США.

Як відомо, 22 вересня жінці виповнюється 100 років. За останні десятиліття вона стала іконою сервісу, неймовірною знаменитістю і отримала чимало престижних нагород.

Жінка боролася за громадянські права під час "літа свободи" у США, активно виступала проти війни у В'єтнамі, допомагала в расовому зціленні на основі віри в унітарній Універсалістської церкви і стала делегатом Демократичного національного з'їзду 1972 року на підтримку Джорджа Макговерна.

Рейнджер збирає натовпи людей в театрах, де розповідає про троянди і про жінок, які служили на війні, а також, ділиться своїм досвідом життя молодої темношкірої жінки в ізольованій Америці. Постійний потік журналістів завжди з нетерпінням чекає красномовних слів неприборканої бабусі, яку одного разу її колега описав як "щось на зразок Бетт Девіс, Анджела Девіс і Йода в одній особі".

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Сама Соскін все ще здається трохи збитої з пантелику своєю впізнаваністю. За її словами, єдине, що вона коли-небудь намагалася зробити, - це "сказати правду".

"Я не відчуваю себе настільки важливою", - сказала вона в одному з інтерв'ю.

За свої послуги Бетті була нагороджена срібним медальйоном за службу Національним музеєм Другої світової війни, а президент Барак Обама подарував їй монету з президентською печаткою. Також, про жінку зняли два документальні фільми.

Нагадаємо, Анастасія Приходько після Ані Лорак заговорила про домагання Костянтина Меладзе: "Сильно образило"

Як повідомляв Знай.uа, "Прес горітиме": Марина Боржемська допомогла українкам пережити осінь з підтягнутими формами

Також портал Знай.uа писав, що самотня Леся Нікітюк полізла цілуватися до кози: чоловік, знайдися