Ціна на виноград в Україні в розпал сезону виявилася настільки низькою, що виробники замислюються, чи не вигідніше вчинити з ним, як з кавунами – тобто знищувати прямо на полях. Про це розповіли у виданні «Обозреватель».

Як повідомляється, середня оптова вартість винограду білих сортів цього року знизилася до 24,98 гривень за кілограм. Торік виноград коштував удвічі дорожче.

Трохи краще йдуть справи з чорними сортами винограду - за кілограм дають 27, 37 гривень. Оптовики готові платити за нього більше, але і це не дозволить виробнику повернути гроші, витрачені на вирощування винограду.

Виноград, фото: Pixabay
Виноград, фото: Pixabay

Цього року урожай винограду не найкращий – через суху погоду попередніх двох років. Здавалося б, це дозволить підняти ціни, але ні – якість винограду теж залишає бажати кращого.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Крім того, пандемія і локдауни, зробили українців більш ощадливими – вони вважають за краще витрачати гроші тільки на найнеобхідніше, а виноград – це скоріше примха.

Виноград, скріншот: YouTube
Виноград, скріншот: YouTube

Виробники відзначають, що найбільшим попитом в українців користується сорт Кіш-миш.

У роздрібній мережі ціна на виноград вище, ніж на оптовому ринку. Наприклад, в мережі магазинів «АТБ» рожевий виноград обійдеться в 41,95 гривень за кілограм, в METRO - білий за 59,90 гривень, Кіш-миш – за 39,90 гривень. У маркеті NOVUS виноград чорних сортів пропонують за 53,99 гривень, в «Ашані» білий - за 44,50 гривень.

Раніше повідомляли, рецепт смачної бурякової ікри: гостра і соковита.

Як повідомляв Знай.uа, домашнє вино з рису і варення: оригінальний рецепт п'янкого напою всього з 3 складових.

Знай.uа писав, ароматне виноградне варення з перцем-знахідка для гурманів і ласунів.