З давніх часів дівчата почали підкреслювати свою красу за допомогою косметики. Зараз make-up індустрія сильно зробила крок вперед. На зміну борошні і буряку прийшли пудри, рум'яна, тіні і помади на будь-який смак і на будь-який гаманець. Тенденції в моді змінюються дуже швидко. Від яскравих образів до натуральних і назад. Розберемо, як змінювалася мода за останні 50 років.

У 70-х роках з'явилася мода на дуже тонко вищипані брови. Очі модниці воліли підводити блакитними тінями, а наносити їх слід було аж до брів. Тон шкіри залишали максимально природним. Обличчя повинно було виглядати здоровим, тому в моді були легкі рум'яна.

Мода на макіяж 70-х років. Фото Af Archive / Mary Evans Picture Library / East News, East News
Мода на макіяж 70-х років. Фото Af Archive / Mary Evans Picture Library / East News, East News

80-ті відзначилися трендом на природні, недбалі брови. Спосіб нанесення тіней залишився колишнім, а ось кольори помінялися. В цей час в ходу були пурпурні, жовті і рожеві кольори, втім, сині відтінки так само залишалися популярними. Помада повинна була бути помітною – дівчата воліли помаду вишневого або цегляного кольору. За натуральною шкірою вже не гналися -в хід йшли товсті шари тонального крему, а рум'яна розтушовували на всю щоку.

Мода на макіяж 80-х, фото Associated Press / East News, Associated Press / East News
Мода на макіяж 80-х, фото Associated Press / East News, Associated Press / East News

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

На початку 90-х мода на макіяж не сильно змінилася. В тренді були яскраві, неонові тіні і товсті стрілки. Але повернулася мода на акуратні брови. У цей період модниці зупинилися на темних кольорах помади, наприклад, коричневої. Образи стали більш стриманими.

Мода на сині, фіолетові або жовті тіні пішла тільки в кінці 90-х.дівчата стали зупиняти свій вибір на більш спокійних відтінків. З'явилася мода на смокі айз. Губи фарбували темними відтінками, підкреслювали їх олівцем на пару відтінків темніше. У моду знову увійшов природний тон обличчя.

Макіяж 90 - х на сучасній дівчині, скріншот Youtube
Макіяж 90 - х на сучасній дівчині, скріншот Youtube

На старті нульових на свої позиції повернулася мода на яскравий макіяж. Знову сторінки глянців тих часів зарясніли моделями з тонною автозасмаги і блакитними тінями. Фішкою цього модного періоду став блиск для губ. Темні кольори і важкі текстури в макіяжі залишилися в минулому. Брови знову почали вищипувати в тонку ниточку.

Мода нульових, скріншот Youtube
Мода нульових, скріншот Youtube

В середині нульових років іконами стилю стали панк-рокерші. Вони ввели в моду підведені чорним олівцем очі і замазані тональним кремом губи. Рум'ян, помади і блиску в образах модниць того часу не було. Очі були єдиним яскравим акцентом в образі.

Головним трендом початку 2010-х стали густі широкі брови. Чорні тіні так само залишилися в історії. На очі дівчини стали наносити коричневі і сірі відтінки. Тон особи повинен був бути матовим, поверх тонального крему модниці стали наносити пудру, щоб на обличчі не було і натяку на блиск.

В середині 2010-х став популярний контурінг. Ефектно підкреслені вилиці і сяюча шкіра стали писком моди.

В кінці 2010-х-початку 2020-х в моду увійшов макіяж без правил. Фарбується можна як хочеться, не спираючись ні на що. Цей період дозволяє проявити свою індивідуальність. Жовті стрілки, сині брови, кольорові вії – робіть макіяж так, як ви це відчуваєте.

Сучасні тренди в макіяжі, фото Instagram, 3
Сучасні тренди в макіяжі, фото Instagram, 3

Мода на макіяж змінюється швидше, ніж на одяг. Тому не поспішайте гнатися за кожним трендом. Зачекайте, поки не з'явиться мода на той макіяж, який доведеться вам до душі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли головні тренди модної осені 2021 - вибирай, що твоє

Також "Знай.иа" повідомляв головні фішки сезону осінь-зима 2021/2022: українкам показали, як одягнутися - від стилю нульових до пухових жилетів

Як повідомляв портал "Знай.иа", Юлія Саніна з Hardkiss перетворилася на блондинку з синіми губами.