Олександр Усик повернувся на батьківщину. Правда, без чемпіонських поясів за версіями WBA, WBO, IBF і IBO. Зараз їх готують спеціально для українського боксера-гравірують імена, дату і місце бою.

Youtube-канал Факти ICTV поділився інтерв'ю Олександра Усика, яке Він дав по прильоту.

"У мене думки додому потрапити, швидше додому, побачити своїх синів і дочку, які дуже сильно переживали за мене. такі думки У мене були. Приїхати додому, відпочити спокійненько, видихнути. З 23 січня, я чітко дату знаю, я з 23 січня я готувався до бою. Тільки ми ще точно не знали, хто це буде. І весь цей час до 20 вересня у нас були наполегливі тренування, де ми відточували свої навички, які будемо показувати в бою. Коли вже з'явилася інформація, що ми будемо боксувати з Ентоні Джошуа, до бою залишалося трохи більше 3 з половиною місяців ми заїхали в табір спеціальної підготовки." - ділиться своїми емоціями боксер.

Реванш буде?

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Не знаю, це питання до Олександра (Олександр Красюк – промоутер боксера)".

бо до Ентоні?

"Або до Ентоні. Треба спочатку видихнути, блін, тільки вчора все закінчилося, відразу я не думаю що хтось із нас хоче розмовляти про реванш, ми просто хочемо загоїти рани які у нас з'явилися в ході підготовки і в бою, видихнути, подякувати Господу Богу за таку корисну для нашої країни і моєї команди виступ, і поїсти тієї їжі, яку мені не можна було їсти."

Олександр Усик на прес-конференції, скріншот Youtube
Олександр Усик на прес-конференції, скріншот Youtube

Про що говорили з Ентоні після бою?

"Ми розмовляли, ми згадували про аматорську кар'єру, де я його побачив, де він спостерігав. Просто ні про що, сміялися, жартували"

Звідки були сили на гопак, коли Джошуа вже просто не міг просто, сидів у кутку?

"Як би не було сил, це емоції були. Ні, ну були сили, але потрібно було доїхати в готель, здати допінг, пройти прес-конференцію і дістатися в номер"

Ви планували його танцювати?

"Ні".

Олександр Усик, фото: Instagram
Олександр Усик, фото: Instagram

Тобто це було спонтанне рішення?

"Я дуже багато речей роблю, які мені підказує мій внутрішній стан."

Ви давали прес-конференцію перед боєм українською, що стало мотивацією?

"Нічого. Перекладачка, прекрасна жінка, перекладала мені українською мовою, і я подумав, що буде не дуже красиво виглядати, якщо я буду відповідати по-іншому. Може вона не знає російську мову і я відповідав українською."

Коли ви отримаєте пояси?

"Тижні через 3. Їх зроблять, вигравірують імена, дату, місце і вони прибудуть додому. Я обов'язково виставлю в своїх соціальних мережах, коли вони приїдуть додому, вони вже сумують за Україною, вони кажуть: "Саня, забери нас"

Ви кажете, що це був найбільший бій, але не найскладніший. Як цей бій вам запам'ятався технічно?

"Технічно? Я в якомусь з раундів, здається в третьому, я досить непогано потрапив йому в підборіддя. І внутрішній такий стан, відчув кровушку і пішов, і ось цей раунд був дуже напружений. Я хочу висловити подяку своєму тренеру Юрію Івановичу, який мені дуже ясно доніс, що цього не треба робити, і протягом усього поєдинку мій кут, Сергій Борисович, Юрій Іванович повністю допомагали мені контролювати ситуацію, давали мені ЦУ походу, то що вони бачили з боку. Технічно зібраний був".

Олександр Усик, скріншот
Олександр Усик, скріншот

Трохи про екіпіровку. Як з'явилася ідея на екіпіровці нанести ім'я Михайло, якщо не помиляюся, це ім'я вашого сина і надруковано,якщо не помиляюся, місто Сімферополь і Україна?

"Повертаємося до найпершого поєдинку відбувся 9 листопада 2013 року. На шортах було написано Сімферополь. Всі наступні мої поєдинки, на всіх шортах в яких я виходжу написані назви мого рідного міста і моєї країни. Коли я боксував перший раз в heavy weight'і, на моїх шортах було написано Єлизавета. Це прекрасне ім'я моєї чудової дочки. У другому поєдинку, з Дереком Чісорою, на моїх шортах було написано чудове ім'я Кирило, це мій син, старший. У третьому поєдинку, з Ентоні Джошуа на моїх шортах було написано Михайло, це мій молодший син."

Якщо через півроку, там, через рік буде реванш, до цього реваншу підійде вже інший Олександр Усик, ніж той, який підходив до бою з Джошуа? Наскільки Усик змінився за цей вечір?

"У мене до речі в "інсті" нормально підписників з'явилося" - сміється боксер. "Слухайте, на даний момент, прошу вибачення, не дуже хочеться про це говорити. Ми просто зараз можемо планувати це, або придумувати. Все коли прийде до призначення матч-реваншу ми з командою зберемося і будемо обговорювати, де, коли і природно команда, тренерський штаб буде вносити деякі коригування або зміни, або поліпшення. Я дуже сильно довіряю своєму тренерському штабу".

Я маю на увазі ось ви змінилися після цього бою з Джошуа?

"Так, У мене розсічення на лобі, пара синців під очима і чотири пояси (посміхається). Якісь речі нас змінюють, кожен раз. Тому що новий день щось нове".

Олександр Усик, фото Instagram usykaa
Олександр Усик, фото Instagram usykaa

Як воно, бути чемпіоном світу в двох вагових категоріях?

"Прикольно" - сміється боксер.

Нагадаємо, бій пройшов 25 вересня о першій годині ночі за київським часом. Олександр Усик переміг одноголосним суддівським рішенням за підсумками 12 раундів. Не всі українці змогли подивитися бій. Ексклюзивні права на трансляцію отримав сервіс MEGOGO, але на трансляції стався бій. Промоутер українського боксера Олександр Красюк заявив, що це справа рук третіх осіб. "Комусь було нецікаво, щоб ця трансляція відбувалася. За моїми даними, були здійснені третіми сторонами технічні дії, які перешкоджали трансляції. Я думаю, що у вівторок у нас буде більш детальна інформація, що саме, хто саме і для яких цілей це робив", - заявив Красюк.

MEGOGO вибачилися за збій і пообіцяли повернути гроші за трансляцію.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Олександр Усик зустрінеться з Ентоні Джошуа у матчі-реванші

Також "Знай.иа" повідомляв, що Андрій Ярмоленко показав, як вболівав за Олександра Усика на поєдинку з Джошуа: "На фарт!"

Як повідомляв портал «Знай.иа", Артур Палатний розкритикував держоргани за ТВ-бойкот бою Усик-Джошуа