Відома українська тренер шоу "Зважені та щасливі", колишня дружина боксера В'ячеслава Узєлкова, Марина Боржемська, порадувала своїх шанувальників у соціальній мережі Instagram новими рекомендаціями щодо корисних фізичних навантажень.

"Спортивні тренування проти стресу. Регулярна і правильно підібрана фізичне навантаження - не тільки ключ до підтягнутого здорового тіла, але і запорука емоційної стабільності і психологічної стійкості. Ділюся з вами фізичними навантаженнями, які допоможуть стати трохи щасливішими», - анонсувала вона.

На першому місці вона розташувала БІГ.

"Тренування на витривалість - це найефективніші навантаження в боротьбі зі стресом. Біг - найдоступніший вид спорту з цієї категорії: не потрібен ні абонемент в спортзал, ні обладнання, досить мати бігові кросівки і спортивну форму. Важливо поступово збільшувати швидкість і дистанцію, в кінці тренування необхідно розслабити тіло, тому закінчуйте сесію короткою розтяжкою. При серцево - судинних захворюваннях, проблемах з колінами, щиколотками або спиною краще вибрати інший вид фізичної активності», - порадила вона.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

На другому місці - інтервальні тренування.

"Інтервальні тренування - відмінний мікс кардіо, аеробіки і вправ з вагою. Крім інтенсивного схуднення і збільшення м'язової маси і витривалості, це тренування допоможе впоратися зі стресом і позбутися від напруги. Самостійно досить складно правильно розподілити навантаження, тому краще займатися під наглядом тренера», - вважає Боржемська.

Марина Боржемская, фото: Instagram
Марина Боржемская, фото: Instagram

Крім того, тренер рекомендує не забувати про скакалці, адже вона відмінно опрацьовує верхню частину тіла, живіт, ікри і сідниці. Це практичний і компактний інвентар, який можна носити навіть в сумочці.

"Ніколи не стрибайте босоніж, обов'язково надягайте кросівки з амортизацією. Як і біг, цей спорт не підійде людям з травмами колін або хворобами серцево-судинної системи», - просить Марина.

Крім традиційних вправ, Боржемська рекомендує боксувати, щоб підвищити настрій.

"Цей спорт допомагає позбутися від гніву, роздратування, агресії. Ті, хто починає займатися боксом, відзначають більш спокійний стан і поліпшення настрою», - додала вона.

Марина Боржемская, фото: Instagram
Марина Боржемская, фото: Instagram

Для любителів екзотики є Бікрам-йога-поєднання повільної практики і дихальних вправ в залі, нагрітому до температури 40°C. перевага тренування в тому, що під час спеки виводиться максимум токсинів, тіло краще піддається розтяжці і максимально розслабляється.

"Обожнюю біг, для мене це найефективніший і улюблений вид спорту», «Тайський бокс», «Мені підвищують настрій, ваші тренування в програмі. Вони круті і різноманітні. Не соскучишся. А ще онлай з Вами, кайф", - пишуть в коментарях.

Нагадаємо, що Марина Боржемська в червоному помочила засмаглі ніжки в морі: на зло В'ячеславу Узєлкову

Як повідомляв Знай.uа, Марина Боржемська залишила дітей В'ячеслава Узєлкова без 1 вересня: "все продумала"

Також портал Знай.uа писав, що розлучена Марина Боржемська в білій сукні заінтригувала шанувальників: "краще Холостячки"