Відомий кулінар та популяризатор українських гастрономічних традицій Євген Клопотенко переконаний, якщо вірити у свою ідею, виходити за межі прийнятого та не зважати на заздрісників, можна досягти всього, чого лише забажаєте.

Відповідний пост Євген Клопотенко розмістив на особистій сторінці в соцмережі Інстаграм, де на нього підписано понад 603 тисячі читачів.

"І тоді бам - Нью-Йорк, я у ролі гостьового шефа з України, звана вечеря у монастирі, жива музика та більше сотні людей, яким цікава українська кухня у її творчому прояві", - поділився він. Євген Клопотенко

Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko
Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko

Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko
Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko

Популярні новини зараз
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці Потрібна повна заміна: Vodafone нагадав важливе правило для 4G Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Показати ще

У результаті, як розповів Євген Клопотенко, він зумів організувати ресторан просто у монастирі. Однією з ідей кулінар називає наступну мету - дати людям мультисенсорний досвід та занурити глибоко в атмосферу.

"І український монастир повірив (хоч це і базова опція монастиря, але коли до тебе приходить 2 фанатики української їжі і кажуть «а давайте ми тут у вас тимчасово зробимо ресторан», то якось це все підозріло). Як результат, ми поєднали у їжі монастир, магію та Україну.", - написав він. Євген Клопотенко

Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko
Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko

Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko
Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko

Євген Клопотенко також перерахував цікаві та апетитні страви, які пропонував гостям:

  • Мус з буряку та білого шоколаду зі срібною маринованою рибою, пресованим кавуном, смаженою індичкою та конфітюром із роз.
  • Корінь лопуха з пшоном і ферментованою гречкою.
  • Смажений монастирський виноград з соусом калатуша, чебрецем та шовдарем.
  • Судак су від, маринований в буряку, мелісі й бузині з лимонною цедрою та тархуновим кремом.
  • Крокодил з соусом із бджіл та рожевим соусом з гратеном із фенхелю.
  • Філе кабана з ялівцем, лататтям, ялинковими гілками та соусом із чорнобривців.
  • На десерт: ламанці з маковим молоком, варенням із квашених огірків та гарбузом.

"Звані вечері можуть існувати за межами ресторану. Українська кухня може хвилювати світ і викликати емоції. Спочатку це був Львів та національна філармонія, і от тепер Нью-Йорк та St. Josaphat's Monastery. Мені чомусь здається, що це лише початок чогось великого. Цьом.", - написав кулінар. Євген Клопотенко

Нагадаємо, зірка МастерШеф Євген Клопотенко поділився рецептом соте з овочів: дешевше, ніж борщовий набір. Євген Клопотенко показав, як смачно приготувати овочі

Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко зізнався, як Україна ледь не залишилася без геніального кулінара: "Тоді було пофіг". Євген Клопотенко зізнався, як знайшов себе у кулінарії

Також "Знай.ua" писав, Євген Клопотенко зізнався, кому не місце за його столом: "Виганятиму". Євген Клопотенко розповів про свою ідеальну кухню