Відомий кулінар та популяризатор українських гастрономічних традицій Євген Клопотенко переконаний, якщо вірити у свою ідею, виходити за межі прийнятого та не зважати на заздрісників, можна досягти всього, чого лише забажаєте.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВідповідний пост Євген Клопотенко розмістив на особистій сторінці в соцмережі Інстаграм, де на нього підписано понад 603 тисячі читачів.
"І тоді бам - Нью-Йорк, я у ролі гостьового шефа з України, звана вечеря у монастирі, жива музика та більше сотні людей, яким цікава українська кухня у її творчому прояві", - поділився він.
У результаті, як розповів Євген Клопотенко, він зумів організувати ресторан просто у монастирі. Однією з ідей кулінар називає наступну мету - дати людям мультисенсорний досвід та занурити глибоко в атмосферу.
"І український монастир повірив (хоч це і базова опція монастиря, але коли до тебе приходить 2 фанатики української їжі і кажуть «а давайте ми тут у вас тимчасово зробимо ресторан», то якось це все підозріло). Як результат, ми поєднали у їжі монастир, магію та Україну.", - написав він.
Євген Клопотенко також перерахував цікаві та апетитні страви, які пропонував гостям:
- Мус з буряку та білого шоколаду зі срібною маринованою рибою, пресованим кавуном, смаженою індичкою та конфітюром із роз.
- Корінь лопуха з пшоном і ферментованою гречкою.
- Смажений монастирський виноград з соусом калатуша, чебрецем та шовдарем.
- Судак су від, маринований в буряку, мелісі й бузині з лимонною цедрою та тархуновим кремом.
- Крокодил з соусом із бджіл та рожевим соусом з гратеном із фенхелю.
- Філе кабана з ялівцем, лататтям, ялинковими гілками та соусом із чорнобривців.
- На десерт: ламанці з маковим молоком, варенням із квашених огірків та гарбузом.
"Звані вечері можуть існувати за межами ресторану. Українська кухня може хвилювати світ і викликати емоції. Спочатку це був Львів та національна філармонія, і от тепер Нью-Йорк та St. Josaphat's Monastery. Мені чомусь здається, що це лише початок чогось великого. Цьом.", - написав кулінар.
Нагадаємо, зірка МастерШеф Євген Клопотенко поділився рецептом соте з овочів: дешевше, ніж борщовий набір. Євген Клопотенко показав, як смачно приготувати овочі
Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко зізнався, як Україна ледь не залишилася без геніального кулінара: "Тоді було пофіг". Євген Клопотенко зізнався, як знайшов себе у кулінарії
Також "Знай.ua" писав, Євген Клопотенко зізнався, кому не місце за його столом: "Виганятиму". Євген Клопотенко розповів про свою ідеальну кухню