З Вінницької області прийшли доволі сумні новини. Справа в тому, що в селищі Новоживотове ще влітку 2020 року Православна Церква України (ПЦУ) захопила храм, у вівторок, 14 жовтня, у свято Покрови Пресвятої Богородиці, зібралися віруючі Української православної церкви (УПЦ) на молитовне стояння.

При всьому цьому привезені ПЦУ представники організації АТОвців нібито намагаються спровокувати бійку. Люди зібралися під стінами Свято-Покровської церкви. День Покрови Пресвятої Богородиці є престольним святом цього храму.

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих журналістів.

Сутички у Новоживотовом, скріншот: YouTube
Сутички у Новоживотовом, скріншот: YouTube

На відео, яке з'явилося в Telegram, відображено зіткнення віруючих і провокаторів. При цьому правоохоронці не втручається і не намагаються припинити конфлікт. Судячи з відео, поліція не стала виводити провокатора з натовпу. Крім того, з жовтня поточного року представники ПЦУ взагалі не пускають віруючих УПЦ до церкви.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Раніше у Facebook "Спілки учасників АТО ООС Оратівщини" анонсувалося, що 14 жовтня 2021 року з нагоди святкування Дня захисників та захисниць України, Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва та Дня УПА, Спілка учасників АТО/ООС Оратівщини планує низку заходів.

Зокрема, з ранку тут планувалася участь у Божественній літургії у Святопокровському храмі Православної Церкви України в Новоживотові.

Раніше повідомляли, Митрополит УПЦ розповів, як навчитися любити ворогів.

Як повідомляв Знай.uа, у Києво-Печерській Лаврі віряни УПЦ відзначили Собор усіх преподобних отців у Ближніх печерах.

Знай.uа писав, "Своїх в армію проводжати будете": молода солдатка ЗСУ попросила українців не плутати День захисника і 23 лютого.