Колишньому народному депутату Надії Савченко за використання "липового" covid-сертифіката загрожує арешт на півроку і штраф понад 56 000 гривень. Відомо, що поліція вже відкрила проти неї кримінальне провадження.

Нагадаємо, що Надію Савченко та її сестру зупинили в аеропорту "Бориспіль". У них виявили підроблені сертифікати про вакцинацію. Прикордонники аеропорту перевірили сертифікати і з'ясували, що в базі таких документів немає.

У мережі вже з'явилося відео просто з "Борисполя".

Надія Савченко, скріншот: YouTube
Надія Савченко, скріншот: YouTube

"Шкандаля не буде. Ані Віра Савченко, ані я не підробляли, не замовляли, не купували жодних сертифікатів", - заявила Савченко і почала міркувати про те, який саме covid-сертифікат можна вважати підробленим.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

"Будь-який документ, який, як вам кажуть, є підробленим, повинен бути експертизою порівнянний з якимось оригіналом. Покажіть хоч один оригінал документа, якщо це документ, або цієї довідки... Як виглядають всі ці папірці? По-різному. Покажіть хоч один оригінал, тоді ви зможете говорити про якусь підробку", - сказала вона.

Савченко вважає, що в Україні вводять "ветеринарну медицину": "Це коли корову або собаку прищеплюєте без їхньої згоди".

Також, на її думку, розпорядження Уряду Про карантин під час пандемії суперечать Конституції.

"Це все профанація. Вся Європа виходить на протести проти примусової вакцинації і знущань держав над народом", - сказала екснардеп.

Раніше повідомляли, ридаюча пенсіонерка не могла потрапити на потяг "Одеса-Київ" через відсутність сертифіката: на тест не вистачало 200 гривень.

Як повідомляв Знай.uа, в Україні почалися масові рейди в транспорті і "полювання" на фальшиві COVID-тести: штраф 17 тисяч і 730 заведених справ.

Знай.uа писав, Укрзалізниця підготувала невакцинованим українцям неприємний сюрприз: квиток на поїзд і 300 гривень.