При укладенні шлюбу слід у першу чергу прислухатися до букви закону, закликають юристи. Щоб допомогти українцям уникнути юридичних проблем, фахівці пояснили, що потрібно знати при укладенні шлюбу і розлученні з іноземцями.

Щоб створити сім'ю в Україні майбутнє подружжя має звернутися із заявою до будь-якого органу реєстрації актів цивільного стану, пояснює "Інформатор". Якщо хтось з пари до цього був одружений, він повинен додатково пред'явити свідоцтво про розлучення.

Водночас партнер без громадянства або іноземець повинен надати паспорт або посвідчення про відсутність громадянства та довідку про постійне або тимчасове проживання особи на території України, яка б підтвердила законність перебування в країні.

Скрін, відео YouTube весілля
Скрін, відео YouTube весілля

Як розлучитися з іноземцем чи іноземкою:

Якщо подружжя не має претензій один до одного і спільних дітей, розірвання шлюбу може здійснюватися Органом реєстрації актів цивільного стану.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Проте, як зазначають юристи, зазвичай розірвання шлюбу між українцем (-кою) та іноземцем (-кою) здійснюється в судовому порядку.

Якщо ж після укладення шлюбу з громадянином іншої держави відбувається переїзд в країну нового чоловіка або дружини, пропонують кілька наступних варіантів дій при розлученні.

Отож, шюб можна розірвати на території країни проживання, навіть якщо жоден з подружжя не є громадянином цієї держави або ж звернутися до компетентних органів України або держави громадянської належності дружини або чоловіка.

Весілля, фото: скріншот з відео
Весілля, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, українців, які порушують обмеження "червоної" карантинної зони, строго каратимуть: 170 тисяч грн штрафу і закриття. В Україні порушники обмежень "червоної" карантинної зони, можуть отримати солідний штраф за недотримання правил

Як повідомляв портал "Знай.ua", МОЗ розширило список професій для обов'язкової вакцинації: кому доведеться щепитися від covid. Міністерство охорони здоров'я України вирішило розширити список професій, працівники яких підлягатимуть обов'язковій вакцинації від коронавірусу

Також "Знай.ua" писав, українцям пророкують "червону" зону на Новий рік та Різдво: що буде заборонено під ялинкою. Епідеміологиня розповіла, чи чекати українцям локдауну на новорічні свята, адже зараз спостерігається серйозне погіршення ситуації