Буряк прославився як неймовірно корисний овоч, то ж з нього готують і перші страви, і салати, і консервацію. З червоного буряка можна приготувати навіть ікру!

Оригінальним рецептом бурякової ікри "Пікантна" поділився телеграм-канал "Домашня консервація: Варення, заголовки". Жодних особливих складників для цієї страви не потрібно. Знадобиться всі те, що є буквально під рукою.

Інгредієнти:

  • Буряк - 2 кг;
  • Болгарський перець - 250 г;
  • Помідори - 750 г;
  • Ріпчаста цибуля - 250 г;
  • Часник - 100 г;
  • Сіль - 30 г;
  • Цукор - 100 г;
  • Олія рослинна - 250 мл;
  • Оцет 9% - 75 мл.

Буряк, скріншот: YouTube
Буряк, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Спершу натріть червоний буряк на тертці, поріжте помідори кільцями, перець і цибулю півкільцями, а часник пропустіть через часникодавку або натріть його.

Далі у киплячу олію покласти цибулю, трохи спасерувати, потім додати помідори й тушкувати протягом 5 хвилин. Тепер додайте перець і знову доведіть до кипіння.

Коли буряк закипить, додайте оцет, перемішайте й одразу ж викладіть буряк, сіль і цукор. Перемішайте, доведіть до кипіння і тушкуйте всю масу протягом 30-40 хвилин.

Тепер додайте часник, ще раз перемішайте й одразу ж розкладіть у підготовлені гарячі банки. Після цього можна закатувати. Переверніть банки на кришки й укутайте до охолодження.

Бурякова ікра, фото: Домашня консервація / Телеграм
Бурякова ікра, фото: Домашня консервація / Телеграм

Нагадаємо, лікер з горобини, щоб зігрітися восени: простий рецепт ароматного міцного напою. Обов'язково спробуйте приготувати такий лікер з горобини самостійно, адже ці ягоди завжди можна знайти у великій кількості.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ягідна настоянка на самогоні від Костянтина Грубича: бюджетний рецепт на холодні часи із Західної України. Кулінар поділився з українцями рецептом алкогольного напою - зігріватиме вас холодними вечорами

Також "Знай.ua" писав, гарбуз по-корейськи з часником на Хеловін: рецепт, який прожене будь-яку нечисть з двору і нагодує родину. Неймовірно смачна і проста закуска, яка явно здивує ваших гостей. Коли морква вже набридла