Відомий український дизайнер Андре Тан розповів про найм'якіший і найзатишніший матеріал - кашемір. Саме з нього роблять всілякі светри і кофтинки.
Про це Андре Тан розповів на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де за ним стежить понад 270 тисяч осіб.
Андре Тан вирішив розповісти українцям про секрети найм'якішого і найприємнішого матеріалу. Найпоширеніший міфт, що кашемір одне й теж, що й шерсть, однак це далеко не так. Кашемір і шерсть отримують від різних видів тварин. Шерсть - це волосяний покрив овець, і його збривають. Кашемір - це підшерсток, пух, який вичісують тільки з кіз, що мешкають в Монголії.

Фото зі сторінки Андре Тана
Фото зі сторінки Андре Тана

При цьому, Кашемір в 8 разів тепліше вовни, так як складається з найтонших ворсинок, а через їх повітряний захист матеріал і є таким зігріваючим.

"Чому один кашеміровий светр коштує 2 тисячі, а інший ー 50? Все залежить від якості і навіть ваги виробу. У мас-маркеті йдуть більш тонкі і товсті ворсинки, також у виріб можуть додавати синтетичний пух, який навіть не вказується в складі", — розповів Андре Тан.

Фото зі сторінки Андре Тана
Фото зі сторінки Андре Тана


Якщо ви хочете вибрати для себе якісний виріб, який прослужить роками, то потрібно вибирати перевірені бренди. За словами Андре Тана на дотик визначити якість у вас точно не вийде.

Фото зі сторінки Андре Тана
Фото зі сторінки Андре Тана

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

При цьому Андре Тан зазначає, що кашемір матеріал досить примхливий і за ним потрібно вміти доглядати.

"Кашемірові вироби потрібно прати спеціальним шампунем. Як варіант — дитячий шампунь з ополіскувачем. Звичайно, краще робити це вручну і при температурі не більше 30 градусів. Найпоширеніша помилка - сушити виріб в підвішеному стані. Так він розтягнеться і піде в смітник. Краще розкласти його на горизонтальній поверхні", - розповів він.

Фото зі сторінки Андре Тана
Фото зі сторінки Андре Тана

Нагадаємо, що Андре Тан і Катя Осадча придумали осінньо-зимовий гардероб українкам: затишні светри і трикотажні костюми

Раніше Знай писав, верблюд або гусяча лапка? Топ найдивніших осінніх трендів від Андре Тана.

Як повідомляв Знай, Андре Тан після пологів Осадчої придумав осінній гардероб для жінок plus size.