Зараз ідеальний період для приготування заготовок на холодну зиму. Людям, які піклуються про своє здоров'я і люблять солоденьке до чаю, обов'язково сподобається цей рецепт суміші з калини і меду.

Калина є справжнім джерелом корисних речовин. Ягода має імуномодулюючу, тонізуючу, антисептичну, жарознижувальну, судинозвужувальну і кровоспинну дію.

Ще наші предки використовували калину в народній медицині і з її допомогою боролися з безліччю хвороб, а така ягода в поєднанні з медом творить справжнє диво з ослабленим організмом.

Калина, фото з pxhere
Калина, фото з pxhere

У Telegram-каналі "Домашня консервація: варення, заготовки" розповівши, як приготувати чудодійну суміш з калини і меду.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Для вітамінного запасу: ягоди калини обшпарте окропом і протріть через друшляк або сито. Додайте до калини мед в пропорції 1:1, перемішайте і залиште в кімнаті на тиждень. Можна приймати по одній столовій ложці натщесерце.

При болях в горлі і хрипоті: 1 ст. ложку калини залийте 1 склянкою окропу, укутайте і настойте 2 години.
Полоскайте горло 3 рази на день при ангіні, a при хрипоті пийте по 1ст. ложці 3 рази на день.

При бронхіті: розімніть 3 ст. ложки калини і змішайте c 3 ст. ложками меду. Залийте цю суміш 1 л кип'яченої води і варіть 10 хвилин. Процідіть і пийте як теплий чай.

Калина і мед, фото з pxhere
Калина і мед, фото з pxhere

Нагадаємо, унікальний рецепт ананасів з кабачків: незвичайна і проста закрутка на зиму, врятує від туги в сніговий вечір

Як повідомляв Знай.uа, простий рецепт української медової горілки: порадуйте гостей за святковим столом

Також портал Знай.uа писав, ідеальна святкова закуска: рецепт приготування триколірного сала від Володимира Геруна