За вікном українців вже листопад, який зрідка радує теплими днями. Важливо пам'ятати, що зима - близько і для водіїв новачків є нова тема, в яку потрібно зануритися з головою. Перед тим, як виїжджати авто необхідно прогріти. Сподіваємося, що цей факт не потрібно детально роз'яснювати, проте ми знайшли кілька цікавих і дуже корисних порад, як швидко прогріти свою "ластівку".

Ці прийоми давно відомі, але застосовують їх далеко не всі водії - ці рекомендації знадобляться власникам машин з малооб'ємними моторами.

Швидкість прогріву ДВС залежить від його робочого об'єму, ККД і технічної справності системи охолодження. Наприклад, якщо байпасний клапан термостата знаходиться у відкритому положенні постійно, то не варто сподіватися на швидкий прогрів.

Автомобілі, скріншот: YouTube
Автомобілі, скріншот: YouTube

Як швидко нагріється салон автомобіля, також залежить від його обсягу. Перешкодою для надходження теплого повітря в салон можуть стати засмічені радіатор пічки і салонний повітряний фільтр.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Якщо двигун з технічних причин гріється довше покладеного, то власник такої машини зіткнеться з проблемами: збільшена витрата палива; прискорений знос деталей поршневої групи; забруднений вихлоп.

Автомобілі, скріншот: YouTube
Автомобілі, скріншот: YouTube

Прийом 1. Припаркуйте машину там, де тепліше

Низька температура навколишнього повітря і велика швидкість вітру уповільнюють процес прогріву автомобіля. Вплинути на ці фактори неможливо. Зате можна заховати машину від вітру в закритому дворі або вибрати місце для паркування біля теплотраси.

Прийом 2. В процесі прогріву збільште обороти

Чим вище обороти, тим швидше прогріваються двигун і салон. У старих машинах для збільшення швидкості прогріву було так зване "підсмоктування": потягнувши за ручку, можна було змусити двигун швидше крутитися.

Прийом 3. Поступово збільшуйте навантаження

З навантаженням двигун буде швидше прогріватися. Однак потрібно знати міру, щоб його не перевантажити. Справа в тому, що масло, не прогріте до робочої температури, не здатне забезпечити ефективну мастило. Те ж саме стосується і теплових зазорів деталей двигуна.

Авто, фото: znaj.ua
Авто, фото: znaj.ua

Прийом 4. Прогрів за допомогою автоматичної коробки передач

Якщо у вас автомобіль з варіатором або автоматом, можна, затиснувши педаль гальма, включити режим D. Це також прискорить прогрів двигуна, так як забезпечить додаткове навантаження.

Прийом 5. Не поспішайте включати обігрівач салону на повну

Двигун прогріватиметься довше, якщо вентилятор грубки увімкнено на повну потужність. Найкраще на мінімальній швидкості пустити повітря на вітрове скло і при таких налаштуваннях дочекатися, поки він нагріється.

Раніше повідомляли, "Хеллоуїн кожен день": у мережі показали гібридний "Москвич", який розполохує водіїв.

Як повідомляв Знай.uа, "Натягне Bugatti Veyron": у київській заторі застряг найпотужніший гіперкар сучасності.

Знай.uа писав, "У світі таких автомобілів - всього 8": у Києві засікли суперкар за 2 мільйони євро.