В українській столиці жінка потрапила в дуже незручну ситуацію. У карантинних правилах виявлено "нестикування". Українка просто "застрягла" в Києві з позитивним тестом covid-19 на руках, без можливості зняти житло або хоча б повернутися.

У мережі Facebook проблемне питання підняла для обговорення керівник благодійного фонду "СВОЇ" Леся Литвинова.

Публікація Лесі Литвинової, скріншот: Facebook
Публікація Лесі Литвинової, скріншот: Facebook

Вона звернула увагу, що пошуки виходу з подібної ситуації її дійсно спантеличили. Волонтер розповіла, що одна жінка поверталася з Польщі в Донецьку область через Київ. В аеропорту столиці по прильоту вона зробила тест на COVID-19, як того вимагають правила, і результат виявився позитивний.

"Їхати додому не може, готель зняти не може. Обсерваційного центру в природі немає", - йдеться в публікації.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, жінка не стане лягати в лікарню "при повному здоров'ї", та й дуже малоймовірно, що її візьмуть в медичний заклад при нинішній завантаженості.

Карантин, кадр з відео
Карантин, кадр з відео

"Самоізолюватися треба в Києві, а в Києві нікого немає. Теоретично можна тільки зняти квартиру, приховавши від орендодавця ковідний статус і пересидіти свої два тижні. Але тут порядність не дозволяє", - описує ситуацію волонтер.

Користувачі мережі під публікацією почали обговорювати ситуацію і спільно шукати з неї вихід, при цьому в більшості "поради" зводилися до таких некоректних варіантів, як поїздка додому "бла-бла-каром" або на попутках з високим ризиком заразити водія та інших пасажирів, або наполегливий пошук житла "в масці" подобово/потижнево по сайтах оголошень, хоча в столиці зараз діють заборони на розміщення в хостелах/готелях громадян без документів про COVID-безпеку.

Раніше повідомляли, "Я тут сплю, шо сталося": п'яний маршрутник, ховаючись від копів, "замаскувався" під пасажир.

Як повідомляв Знай.uа, а голову ти вдома не забув? Українець заплатить 17 тисяч гривень за те, що не взяв з собою паспорт.

Знай.uа писав, до яких країн ЄС можуть потрапити українці: перелік документів та умови.