Ігор Кондратюк, відомий український ведучий та ініціатор петиції про заборону гастролів російських виконавців в Україні, розповів, коли і навіщо в останній раз приїжджав до Росії.

Цієї теми торкнулися у розлогому інтерв’ю, яке шоумен дав для Радіо Свобода.

Кондратюк розповів, що Новий 2014 рік відзначав у Росії, склалася традиція, що на це свято вони із сім’єю 10 років поспіль приїжджали до російського шоумена Андрія Козлова. Він працював ведучим на програмі "Що? Де? Коли? ". Слід зазначити, що Ігор Кондратюк був членом інтелектуального клубу "Що? Де? Коли? " ще з 1985 року, а згодом і сам організовував раунди цих ігор в Україні та має одну з головних нагород клубу – «Кришталеву сову».

Отже напередодні Нового року Кондратюк приїхав до старих друзів, але святкування несподівано переросло у сварку через події на Майдані, позицію Кондратюка російські приятелі не розуміли.

"Мали вночі першого числа дуже велику жваву дискусію, суперечку, ор", - пригадав він.

Ігор Кондратюк, скриншот youtube Радіо Свобода
Ігор Кондратюк, скриншот youtube Радіо Свобода

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Український шоумен зізнався, що для нього "історія, яка називається "Російська Федерація", померла", адже він просто не може показати свій паспорт на кордоні з РФ.

"Я знаю, що ці люди вбивають. Може той, хто буде брати у мене паспорт, він був у тому числі десь там", - сказав Ігор Кондратюк.

На питання, чи вважає себе русофобом, шоумен відповів, що він "агресорофоб", і що звинувачує у тому, що відбувається, і керівництво сусідньої країни, і народ, який це керівництво обирав.

Знай.ua нагадує: Прощавайте, Баста та Інстасамка: Ігор Кондратюк вимагає у Володимира Зеленського закрити шлях російським артистам в Україну

Як раніше повідомляв Знай.ua: Ігор Кондратюк накинувся на Ані Лорак після "викривального інтерв'ю": "Мало мізків"

Також Знай.ua писав: Ігор Кондратюк зажадав від Володимира Зеленського заборонити концерти артистів з Росії: петицію підтримали тисячі