У великому портовому місті Нідерландів - Роттердамі копи відкрили вогонь через заворушення на головній дорозі в центрі міста Кулсінгел. В результаті стрілянини кілька протестувальників отримали поранення. Також відомо, що в місті Амстердам поліцейські розганяють бурхливі мітинги проти вакцинації.

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих журналістів, а також відео, які публікують в соціальних мережах очевидці.

Протести в Роттердамі, скріншот: Telegram
Протести в Роттердамі, скріншот: Telegram

"Є поранення, пов'язані з пострілами", – йдеться в заяві поліції.

Радіокомпанія NOS повідомила, що поранено щонайменше дві людини. В цілому поки невідомо, скільки людей постраждало. Повідомляється також про напад на журналіста. Місцева медіакомпанія Rijnmond зазначила, що журналіст було побито, а його камеру знищено.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Насильство спалахнуло під час протестів проти антиепідемічних обмежень, зокрема, майбутнього введення допуску до публічних місць тільки з сертифікатом вакцинації. Під час сутичок протестувальники підпалили і пошкодили кілька поліцейських машин. Для розгону натовпу було використано водомети.

"Жахливі кадри з Роттердама доходять до нас по всіх каналах. Це не має нічого спільного з демонстрацією, це бунтівники і дурні, які на це ведуться", — сказав представник поліції Коен Сіммерс.

Через протести влада закрила центральний залізничний вокзал Роттердама, а також кілька станцій метро.

Раніше повідомляли, нардеп-антивакс зі "Слуги народу" Юрій Камельчук влаштував скандал у Раді через ПЛР-тест: "Перешкоджаєте мені".

Як повідомляв Знай.uа, українцю з коронавірусом відмовили в госпіталізації: "Вмирайте вдома, місць немає".

Знай.uа писав, Анатолій Анатоліч накинувся на противників вакцинації: "Ідуть у д*пу".